ultrAslan: Falcao'dan kurtulmak gerek

28.07.2020 - 12:26 | Son Güncellenme: 28.07.2020 - 12:32

Galatasaray'ı yorumlayan ultrAslan lideri Oğuz Altay, Falcao için çok çarpıcı sözler söyledi. Altay, Kerem Aktürkoğlu için de Nihat Kahveci benzetmesini yaptı.

ultrAslan: Falcao'dan kurtulmak gerek

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de hayal kırıklıklarıyla dolu bir yıl yaşayıp sezonu 6. sırada bitiren Galatasaray'ın gündemini ultrAslan Grubu Genel Koordinatörü, ultrAslan Kurucu Üyesi Oğuz Altay değerlendirdi. Altay, Radamel Falcao'nun geleceği hakkında neler söyledi? Galatasaray'ın hangi yeni transferini Nihat Kahveci'ye benzetti? Detaylar haberde...

Oğuz Altay: "Transferden önce elinden oyuncu çıkarmak durumunda"

Skorer'e konuşan ultrAslan Grubu Genel Koordinatörü, ultrAslan Kurucu Üyesi Oğuz Altay, sarı-kırmızılıların içinde bulunmuş olduğu durumu anlattı. Altay, "Galatasaray transfer yapmadan önce elinden oyuncu çıkarmak durumunda. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar var" dedi.

"Falcao'dan kurtulmak gerek"

Radamel Falcao'nun Galatasaray'dan ayrılmak istemediğini anlatan Altay, "Galatasaray'ın bütçesi, Falcao'yu ödemeye uygun değil. Alındığında da değildi. Hele ki Avrupa kupalarına gitmeyen bir Galatasaray'ın bonuslarla beraber 7 milyon Euro maliyeti olan bir futbolcunun parasını ödemek işkence gibi bir şey. Galatasaray'ın bu sorumluluktan kurtulması gerek" görüşünü paylaştı.

25 maça bile çıkmadı

Bilindiği gibi Falcao, lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi baz alındığında toplam 22 maça çıktı ve 1 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Öte yandan Altay, Falcao'nun bu şartlarda Galatasaray'a kalma ihtimalini düşük gördüğünü söyledi. Oğuz Altay, "Falcao'nun geçmiş dönemlerdeki başarısını inkar etmiyoruz. Falcao bu sezon 25 maça çıkmadı. 25 maça çıkmayan futbolcuya 7 milyon Euro verdiğiniz zaman ve bunu veremeyecek duruma geldiğiniz zaman göndermek için formül ararsınız" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray yönetiminin işi çok zor"

Ancak; bonuslar hariç 5 milyon Euro kazanan Falcao, Galatasaray'dan ayrılmak istemiyor. Bu konuda Altay, "Galatasaray yönetiminin bu konuda işi çok zor. Alınacak oyunculara geldiğimiz zaman Galatasaray'ın önceden çalışma yaptığı anlaştığı oyuncular var" dedi.

"Kerem Aktürkoğlu, yeni Nihat Kahveci etkisi yaratabilir"

Bu arada Oğuz Altay, Galatasaray'ın yeni transferlerinden Kerem Aktürkoğlu'nun yeni Nihat Kahveci olabileceğini şu sözlerle ifade etti:

"Oğulcan Çağlayan, Emre Kılınç ile sözleşme yapıldı. Kerem Aktürkoğlu da Galatasaray forması giyecek. Kerem Aktürkoğlu, büyük bir takımda oynamanın sıkıntısını fazla yaşamazsa, Türk futbolunda yeni bir Nihat Kahveci etkisi yaratabilir. Nihat Kahveci'nin büyük başarıları var. Ben Kerem Aktürkoğlu'nun da bu yönde ilerleyebileceğini düşünüyorum."

Kerem Aktürkoğlu bu sezon kaç gol attı?

21 yaşındaki Muhammed Kerem Aktürkoğlu, Erzincanspor'la bu sezon çıktığı 32 resmi maçta 20 gol atma başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler