Türk futbolunda sarsıcı iddia: Şike nedeniyle sözleşmesini feshettik!

Cüneyt Muharremoğlu
20.12.2022 - 13:45 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 13:51

İnegölspor, 1-1 berabere biten Tarsus İdman Yurdu maçından sonra şikeye karıştığını iddia ettiği kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in sözleşmesini feshetti, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türk futbolunda sarsıcı iddia: Şike nedeniyle sözleşmesini feshettik!

AJANSSPOR HABER

19 takımın bulunduğu TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarının son haftası pazar günü yapılan karşılaşmalarla sona erdi. İlk yarıyı topladığı 15 puanla 17.sırada tamamlayan İnegölspor, son maçında Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Tarsus İdman Yurdu ile İnegölspor 1-1 berabere kaldı

İnegölspor, deplasmandaki mücadelede Bahadır Taşdelen'in 46. dakikada attığı golle öne geçti. Yusuf Talim 84. dakikada beraberliği sağladı. İnegölspor'da Ömer Faruk Ermeç 89. dakikada kırmızı kart gördü. 

İnegölspor'dan açıklama: İki kaleci şikeye karıştı

İnegölspor, ligde ilk yarının bitmesinden sonra yaptığı açıklamayla bir anda gündemi değiştirdi. Bursa ekibi, iki kalecisinin şikeye bulaştığı için sözleşmesini feshettiğini açıkladı. 

İlgini Çekebilir
TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de play-off sistemi değiştirildi
Habere Git

"Kulübün üzerinde kara bulut dolaşıyor"

İngeölspor'un açıklamasında "Kulübümüzle ve birkaç futbolcumuzla ilgili olarak son günlerde kamuoyuna da yansıyan olaylara ilişkin, İnegölspor kulübü olarak açıklama yapmak gerekmiştir. Sezon başından beri, maalesef kulübümüzün üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. Saha dışı , istemediğimiz olayların olduğu bu sezonda Tarsus idman Yurdu maçında alınan beraberlik ile birlikte ilk devreyi tamamladık" denildi.

"İnegölspor'u bu durumdan çıkaracağımıza şüpheniz olmasın"

Zor durumdan çıkılacağı iddia edilen açıklama şöyle devam etti: "Her ne kadar ilk devre sonu itibari ile, alınan sonuçlar ve sıralama olarak istediğimiz yerde olmasak da devre arasında büyük bir hassasiyetle gerekli çalışmaları yapacağımızdan ve İnegölspor'umuzu içinde bulunduğu buhrandan çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." 

"İllegal yapıların kazanç kapısı olduk"

İnegölspor, daha sonra illegal yapıların kazanç kapısı olduğunu iddia ederek "Ancak her ne kadar biz inegölspor camiası ve yönetimi olarak var gücümüzle, bir çok zorlukla mücadele etsek de, kontrolümüz dışında gelişen, sarsıcı olayların önüne geçemiyoruz. Futbol artık sadece futbol olmaktan çıkmış ve bazı illegal yapıların, kişilerin haksız kazanç kapısı olmuştur" dedi. 

İlgini Çekebilir
İki takımdan TFF’ye şike başvurusu!
Habere Git

Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in şikeye karıştığı iddiası 

Açıklama şöyle devam etti: "Maalesef Tarsus maçından önce ortaya atılan ve daha önce kulüp tarihimiz boyunca, şahit olmadığımız bir durum bizi derinden üzmüştür. Kulübümüz futbolcularından, kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in şikeye karıştığı, bazı maçlarımızda inegölspor aleyhine şike yaptıkları iddia edilmiş olup bu bilgi kulübümüze ulaşmıştır."

İki kalecinin sözleşmesi feshedildi, suç duyurusunda bulunuldu

Açıklama şöyle sona erdi: "İddiası dahi çirkin olan, tasvip etmediğimiz, bu olay sebebi ile yönetimimiz tarafından ivedi olarak alınan karar ile her iki futbolcuyla da kulübümüz menfaatleri doğrultusunda derhal yollarımız ayrılmıştır. İddia edilen bu olaya ilişkin olarak kulübümüz tarafından inegöl Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde suç duyurusunda bulunulmuş olup, ilgili hukuksuzluğa karışanlar hakkında, hak ettikleri yaptırımların uygulanması için adli süreç başlatılmıştır. lnegölspor camiasının, şanlı taraftarımızın ve yöneticilerimizin emeklerine ihanet edenler hakkında gerekli mücadeleye vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Senin için hazırladığımız haberler