Türk güreşinin dünya şampiyonalarında 200. madalyası
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Dünya Güreş Şampiyonası'nda Feyzullah Aktürk, Miriani Maisuradze'yi 5-3 yenerek bronz madalya kazandı. Şampiyonada bugün Türk güreşinin 200. madalyasına ulaşıldı.

Son 5 Haber

Eyüpspor, eski Hataysporlu Bilal Boutobba'yı transfer etti!

Bayern Münih işi biraz abarttı! Tam 15 gol

Mike Tullberg'den Beşiktaş Maçı Sonrası Açıklama: "Tur Atlamak Neredeyse İmkansızdı"

Diego Carlos'a öyle bir teklif geldi ki Fenerbahçe 1 saniye düşünmeden reddetti

Real Madrid'den santrfor transferi! 5 yıllık kontrat
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası bronz madalya mücadelesinde milli güreşçi Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Miriani Maisuradze ile karşılaştı. Feyzullah, rakibini 5-3 yenerek dünya üçüncüsü oldu.
Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Dünya Şampiyonaları tarihinde 200. madalyanın Feyzullah Aktürk’ten geldiği belirtildi. TGF'nin 100. yılını kutladıkları hatırlatılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Feyzullah Aktürk, 200. madalyamızı hanemize yazdırmış oldu"
"Dünya Güreş Şampiyonası tarihinde ilk madalyamızı 1950 yılında almıştık. Aradan geçen 73 yılda güreşçilerimiz bir çok başarıya imza atarak altınları topladı. Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan Dünya Güneş Şampiyonası’na gelirken 198 madalyamız vardı. Önce Taha Akgül bronz madalya kazanarak 199. madalyamızı alırken ardından da Feyzullah Aktürk de bronz madalya kazanarak 200. madalyamızı hanemize yazdırmış oldu.
Türkiye Güreş Federasyonu’nun 100. yılının kutlandığı bu yıl, 200. madalyamızı almamıza da imkan tanıdı. Türk’ün dünya sporundaki sancağı olan Güreş Federasyonumuzun 100. yılı kutlu olsun."
