Adanaspor-Eyüpspor Maçında Yanlış Kararı Temsilci ve Gözlemci Önledi

01.04.2022 - 15:33 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 15:42

1. Lig'de 21 Mart'ta oynanan Adanaspor-Eyüpspor maçında hakemin skandal kararını tribünden inen temsilci ve gözlemcinin engellediği ortaya çıktı. İşte detaylar.

Adanaspor-Eyüpspor Maçında Yanlış Kararı Temsilci ve Gözlemci Önledi

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurulu'nun aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık'ın da bulunduğu birçok hakem ve gözlemciyi klasman dışına çıkarmasıyla başlayan süreçte kaotik günler yaşayan hakem dünyasında büyük bir skandalın köşesinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Oyuncuları karıştırdı

Türkiye gazetesinden Ömer Faruk Ünal skandalı köşesine taşıdı. Buna göre 21 Mart'ta oynanan ve 1-1 berabere biten Adanaspor - Eyüpspor Spor Toto 1. Lig maçında hakem Reşat Onur Coşkunses, sarı kart gösterdiği 6 numaralı oyuncu Youssef Ait Bennasser ile 23 numaralı stoper Evren Korkmaz'ı karıştırdı.

Aynı pozisyonda çift sarı kart!

Maçın 86. dakikasında Adanasporlu Evren'in faul yaptığı pozisyonu avantaja oynatan hakem Reşat Onur Coşkunses, devamında Bennaser için faul düdüğü çaldı. Coşkunses, son faulü yapan Bennaser'e sarı kart gösterdi. Ancak not defterine Benaser yerine Evren Korkmaz'ın sarı kart gördüğünü yazdı.

90+1'de başka pozisyonda Evren Korkmaz sarı kartlık bir hareket yaptı. Hakem Coşkunses, Adanasporlu stopere ikinci sarıdan kırmızı kartı gösterdi. Oyuncular ve 4. hakem Süleyman Bayındır, orta hakem Coşkunses'i, Korkmaz'ın ilk kartını gördüğüne ikna etmek için büyük çaba harcadı.

Gözlemci ve temsilci sahaya inmiş!

Hakem Reşat Onur Coşkunses'i ikna etmek için temsilci ve gözlemcinin de tribünden inip, durumu düzelttiği ortaya çıktı. Karşılaşmada Erbay Aldemir gözlemci, Kerem Fahri Baykalmış, Recep Kulak, Ahmet Aksoytek ise temsilci olarak görev yapıyordu.

Doğru kararı buldu!

Hakem Reşat Onur Coşkunses, gözlemci ve temsilcinin 'Yanlış oyuncuyu attın' demesi ve müdahalesi sonucu hatalı karar verdiğine ikna oldu ve kırmızı kartı iptal etti. Büyük bir skandal böyle engellenirken MHK, Coşkunses'e bu haftaki maçlarda görev vermedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Nihat Özdemir bile yasadan bihaber!
Habere Git

"Az daha faciayla bitiyordu"

Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, hakemin yönetimi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Çok ağır bir maç oynadık iki takım adına da. Hem bizim play-off iddiamızın devam etmesi için rakibimizin de ilk iki iddiasının devam etmesi için önemli bir maçtı. Hakemin tutarlı olmayan yönetimiyle çok güzel bir maçı az daha faciayla bitiriyorduk. Çok daha güzel sonuçla buradan ayrılabilirdik."

Senin için hazırladığımız haberler