Türk işi plan: 21 ayda 5 teknik adam harcadılar!

28.12.2020 - 09:44 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 09:53

Süper Lig'de mücadele veren kulüpler, ilk başarısızlıkta ya da olumsuz bir ortamda teknik adam değişikliğine gitmeyi sürdürdü. Benzer bir tablo ise bu kez Almanya Ligi'nde ortaya çıktı. İstikrarıyla övünen Almanya'da Schalke, adeta Türk işi bir plan yaptı ve 21 ayda 5 teknik adam değiştirdi. İşte detaylar...

Türk işi plan: 21 ayda 5 teknik adam harcadılar!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke'de sular durulmuyor. Bundesliga'da son sıraya demir atan Schalke'de üst üste yaşanan teknik direktör değişiklikleri dikkati çekiyor. Alman ekibi Schalke adeta Süper Lig kulüpleri gibi hareket ediyor. Teknik direktör değişikliği konusunda yabancı olmadığımız senaryolar şimdilerde Almanya Ligi'nde futbolseverlerin gözleri önünde yaşanıyor... İşte detaylar...

Schalke 21 ayda 5 teknik adam harcadı

Ligde kalıp kalamayacağı tartışılan Schalke, son 21 ay 5 kez teknik direktör değişikliği yaptı. Son 3 ayda 3 farklı teknik adamla çalışan Bundesliga ekibi, yakın zamanda tekrar görevi emanet ettiği Huub Stevens ile de yollarını ayırdı.

Göreve gelen teknik adamlar

Söz konusu dönemde Huub Stevens, David Wagner, Manuel Baum, yeniden Huub Stevens göreve geldi. Bugün (27 Aralık 2020) Schalke, yeni teknik direktörü Christian Gross ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Trabzonspor, Kasımpaşa ve Erzurumspor örnek olabilir

Süper Lig'de de benzer durumları yaşayan kulüplerimiz arasında Trabzonspor, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor örnekleri dikkati çekiyor.

Trabzonspor 4 hoca harcadı

Geçen sezona Trabzonspor Ünal Karaman ile başlamıştı. Ünal Karaman ile yaşanan kriz sonrası yollar ayrılınca bu göreve yardımcılarından Hüseyin Çimşir getirildi. Çimşir, bordo-mavili takımda 2020 yılı ocak ayında ilk maçına çıktı. Trabzonspor, Çimşir ile yolları ayırdıktan sonra ise bu kez Eddie Newton ile anlaştı. Ancak; Newton planı da tutmadı. Newton sonrası ise Abdullah Avcı (İhsan Derelioğlu da Alanyaspor maçında takımın başındaydı) göreve getirildi. Yani Trabzonspor, 4 teknik direktör görev yaptı. 

Kasımpaşa sadece geçen sezon 3 kez teknik adam değiştirdi

Kasımpaşa Kulübü de geçen sezona Kemal Özdeş yönetiminde başladı. Kemal Özdeş ile 13. haftadaki Sivasspor maçının ardından yollar ayrıldı ve Tayfur Havutçu ile anlaşıldı. Havutçu ile de 5 lig maçında 18 gol yenilince eski teknik adamlardan Fuat Çapa göreve getirildi. Ligde geçen sezon Fuat Çapa ile tamamlandı.

Bu sezon da 3 oldu...

Geçen sezonun sonunda Fuat Çapa göreve devam etmek istediği yönünde basın toplantısında yönetime mesajlar verse de İstanbul ekibi Mehmet Altıparmak ile anlaşmaya vardı. Altıparmak, kadroya başkanın müdahale etme isteğini gerekçe göstererek görevinden ayrıldı.

Altıparmak gidince yeni teknik direktör bulununcaya kadar Kasımpaşa maçlara altyapı antrenörü Erkan Çoker ile çıktı. Hatta iç sahadaki Antalyaspor maçı 2-2 bitti. Yönetim İrfan Buz ile el sıkıştı. Ancak; 'Buz Devri' de sadece 2 hafta kadar sürdü. Kasımpaşa şimdilerde tekrar Fuat Çapa ile çalışıyor... 

Erzurumspor örneği...

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, TFF 1. Lig'de Uğur Bayarslan ile başladığı sezonu tabii ki tek bir teknik direktörle bitirmedi. 2019-20 sezonunda 15 Eylül 2019'a kadar Muzaffer Bilazer, 19 Eylül'den 11 Mart 2020'ye kadar Erkan Sözeri ve 13 Mart 2020'den sonra da Mehmet Özdilek çalıştı. Mehmet Özdilek yönetimindeki Dadaşlar, Süper Lig bileti aldı. 

Bu sezona Mehmet Özdilek ile başlayan Erzurumspor, 30 Kasım 2020'de ayrılık kararı aldı. Özdilek ile el sıkışıldıktan sonra bu kez Hüseyin Çimşir ile anlaşma sağlandı. Hüseyin Çimşir ise 10. haftada göreve geldi ancak; 5 maçta galibiyet alamayınca yine ayrılık kararı çıktı. Erzurumspor Çimşir sonrası Mesut Bakkal ile anlaştı. Aslında örnekler uzar, gider... Teknik direktör değişikliği o kadar çok yaşanıyor ki... Sizce de baş döndürücü değil mi?

Senin için hazırladığımız haberler