UEFA Başkanı Ceferin açıkladı: "Yeni bir denge..."

10.02.2019 - 09:13 | Son Güncellenme: 10.02.2019 - 12:13

UEFA Başkanı Ceferin açıkladı: "Yeni bir denge..."

UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin, UEFA Kongresi’nin yapıldığı İtalya’da ülke basınına özel bir röportaj verdi. Ceferin, Türk kulüplerini de ilgilendiren bir açıklama yaptı. Finansal Fair Play konusunda ne gibi değişiklikler olacak? Türk kulüplerine mesaj. İşte Ceferin'in o flaş açıklamaları...

Finansal Fair Play konusunda net mesajlar

La Repubblica’ya konuşan Ceferin, Finansal Fair Play (FFP) uygulamasında önemli değişiklikler yapacaklarını açıkladı ve Türk kulüplerini de yakından ilgilendiren bir mesaj verdi. 

Ceferin, Finansal Fair Play konusundaki gelişmeyi anlattı

Son yıllarda Avrupa kulüplerinin adeta korkulu rüyası haline gelen uygulama ile ilgili yapacakları yenileştirmenin, belli bir yumuşamayı getireceğini belirten Sloven futbol adamı, bunun önemli bir ayağının yapılandırma anlaşması imzalanan kulüplerle ilgili olacağını ifade etti. Ceferin bu kulüplerin önümüzdeki dönemde daha geniş bir harcama olanağı olacağını da bildirdi. 

"Finansal Fair Play'de reform yapacağız"

Galatasaray ve Fenerbahçe gibi yapılandırma anlaşması altındaki kulüplere daha çok harcama olanağı vereceklerini belirten Ceferin, “Finansal Fair Play’de reform yapacağız ve Avrupa’da yeni bir denge yaratacağız. Bu şekilde kulüplerin varolan potansiyellerini daha iyi bir şekilde sergilemelerine olanak sağlayacağız. Bu durum, yeterli kaynağa sahip olduğunu kanıtlayan kulüpler için geçerli olacak” diye konuştu. 

Galatasaray da yeni bir yapılandırma anlaşması yapmıştı

Galatasaray ile UEFA arasında geçtiğimiz Haziran ayında yeni bir yapılandırma anlaşması imzalanmıştı. 2022’ye kadar geçerliliği bulunan bu anlaşma uyarınca sarı-kırmızılı kulüp, futbolcu transferlerinde belli bir sınırlandırmayı kabul ederken, bu kısıtlama sezon bazında net transfer gelirlerinin pozitif olması şartı gibi kriterler içeriyor. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler