A Milli Basketbol Takım'da Ergin Ataman, Sırbistan yenilgisi sonrası konuştu

Orhan Gülek
29.08.2022 - 16:22 | Son Güncellenme: 29.08.2022 - 19:29

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye'nin Sırbistan'a 79-72 mağlup olduğu maçın ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar

A Milli Basketbol Takım'da Ergin Ataman, Sırbistan yenilgisi sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

FIBA Dünya Kupası Elemeleri İkinci Tur I grubu 6. maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maçta Türkiye Sırbistan'a 79-72 mağlup oldu. Maçın ardından Ergin Ataman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Jokic'i bir türlü durduramadık"

Maçın başında pota altındaki her pozisyonda sayı yediklerini ifade eden Ataman şunları söyledi: " Maça kötü başladık. Maçın başında Jokic'i bir türlü durduramadık. Her pota altı pozisyonunda sayı yedik. İçeri gelince Jokic'in dış atışlarını yedik. Hücumda da bir türlü pozisyon yaratamadık."

"İkinci yarı maça ortak olduk"

Maçın ikinci yarısında maça ortak olduklarını söyleyen Ataman " İkinci yarıda iki uzunla başladık, Jokic'in üzerine sürekli olarak ikili üçlü sıkıştırma yaparak, pas kanallarını kapatarak oyunu hızlandırmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduk, maça ortak olduk." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
12 Dev Adam savunmasız! Kara gece
Habere Git

"Türk Milli Takımı'na büyük saygısızlık yaptılar"

Maçın son 3 dakikasındaki hakem kararlarının inanılmaz olduğunu söyleyen Ataman: " Maçı kazanacak duruma da geldik ama son 3 dakika içinde hakem düdüklerini inanılmaz buluyorum. Türk Milli Takımı'na büyük saygısızlık yaptılar. Umarım FIBA'da bu maçın özellikle son periyodunu iyice inceler. Saçma sapan teknik faüller çalındı. Sürekli itiraz eden bir Sırbistan takımı. Bu maç çok zor bir maçtı. Sırbistan Avrupa Şampiyonluğunun en büyük favorilerinden birisi."

"Amerikan futbolu oynar gibi oynayan bir Sırp takımı vardı"

Bu mücadeleyle Eurobasket'te daha iyi sonuçlar alınacağını düşünen Atamam şu ifadeleri kullandı:

" Biz ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Bence bu mücadeleyi Avrupa Şampiyonası'na taşırsak daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bizi destekleyen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Maçın sonunda hakemler topu potaya attırmadılar. Belki Cedi'ye hücüm fauller çalınabilir. Ama Amerikan futbolu oynar gibi oynayan bir Sırp takımı vardı. Önümüze bakacağız. Oyuncularımı ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler