"Türk Milli Takımını kesinlikle yerli hocanın çalıştırması gerekir"

08.10.2017 - 23:06 | Son Güncellenme: 08.10.2017 - 23:06

"Türk Milli Takımını kesinlikle yerli hocanın çalıştırması gerekir"

"Sistemin temeli zayıf"

AJANSSPOR - Teknik Direktör Hikmet Karaman  A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında önemli  açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'un açıklamalardan derledikleri şu şekilde:

"Futbolu idare edebilecek kaç kişi var. Mustafa Denizli 'yi, Fatih Terim'i, Lucescu'yu getiriyorsun takımın başına. Takım çalıştırmaya başlıyorlar ama onlar da bir yerde tıkanıyorlar.

Antrenörleri  geliştirmek lazım, bunlara yöneticilerin destek vermesi gerekir ama bir bakıyorsun her yer dejenere olmuş.

Bir antrenörü göreve getireceksen tam yetkiyle getirmen gerek, onlara yöneticilerin her türlü desteği göstermesi gerekiyor.

Çok karmaşık durumlar var, biz niye oyuncu yetiştiremiyoruz. Bazı nedenler var apaçık ortada. Altyapı antrenörleri ve eğitimcileri kaç para maaş alıyor bilemezsin.

Türkiye'nin her yerinden takım çalıştıran antrenörler gelsin bir şeyler söylesin , Türk futbolu nerede görüşlerini söylesin." 

"Türk futbolunu geliştirecek ilaçlar var"

"Altınordu kulübü disiplin altında, altyapısı ile müthiş işler yapıyor. Bunları milli takımda da görmek gerek. Gençlerin bir an evvel takıma kazandırılması gerekiyor.

TFF birçok şeyi değiştirebilir. Biz kendi içerisinde futbolu yönetemiyoruz. Türkiye'de  2 milyon futbolcudan nasıl oyuncu çıkaramıyoruz? Biz bu işi değiştirebiliriz, futbolu kurtaracak çözümler çok basit. İyi antrenörler yetiştirmek ve antrenman sahalarının yeterli düzeyde olması gerekir ama maalesef bunları göremiyoruz."

"Türk Milli Takımını kesinlikle yerli hocanın çalıştırması gerekir"

"Lucescu üst düzey takımlarla ve oyuncularla çalışmış. Türk takımlarında deneyimli bir isim ama bakıyorsunuz bir hoca nasıl böyle hatalar yapabiliyor? Bu hataları  nasıl göremiyor, antremanlarda bunları nasıl göremiyor? Hırvatistan'ı yendik . Yok dahi dedik, iyi dedik ama şimdi yemeye çalışıyoruz.

Türk Milli Takımını kesinlikle Türk bir hocanın çalıştırması gerekir. Fatih Terim'in bence bu takımda kalması gerekirdi."

Senin için hazırladığımız haberler