Milli oyuncu Barcelona ile prensipte anlaştı

İsa Kethüda
11.06.2021 - 13:40 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 15:30

Transfer haberleri... Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes forması giyen Sertaç Şanlı, Barcelona ile prensip anlaşmasına vardı. İşte detaylar.

Milli oyuncu Barcelona ile prensipte anlaştı

AJANSSPOR-HABER

ING Basketbol Süper Lig ekiplerinden Anadolu Efes forması giyen ve hem Euroleasgue'de hem de ligde şampiyonluk sevinci yaşayan Sertaç Şanlı, İspanyol ekibi Barcelona ile anlaştı.

Sözleşme 2 yıl

beIN Sports'ta yer alan habere göre; Anadolu Efes’in 29 yaşındaki pivot oyuncusu Sertaç Şanlı, Barcelona ile iki yıllık prensip anlaşmasına vardı.

Sertaç opsiyonu kullandı

Bilindiği üzere Sertaç Şanlı'nın sözleşmesinde çıkış opsiyonu bulunuyordu ve Anadolu Efes'te bu opsiyonu kaldırarak oyuncu ile yola devam etmek istiyordu. Ancak bu görüşmeler sürerken Avrupa'dan da birçok takım oyuncuyu transfer etmek istiyordu. Ve İspanyol ekibi Barcelona da oyuncuya teklifini yaptı ve Şanlı da bu teklifi kabul etti. 

En çok kazanan Türk oyuncu

Sertaç Şanlı'nın 2 gün içerisinde Katalan devi ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Ayrıca, Barcelona'nın astronomik bir ücret teklifi verdiği 29 yaşındaki oyuncu imza atmasının ardından Avrupa'da en çok kazanan Türk oyuncu olacak. 

Euroleague performansı

Milli oyuncu, bu sezon Anadolu Efes ile Euroleague'de 7,8 sayı, 2,2 ribaund, 0,6 asist, 0,4 top çalma ve 7,3 verimlilik puanı ortalamaları ile oynadı.

Onun kararı

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, Sertaç Şanlı'nın Barcelona'ya transferi ile ilgili olarak, "Giderken benimle konuşmadı ama hayırlı olsun." dedi.

Ataman, "Kimi oyuncu alır, kimi kupa alır. Barcelona sezon içinde de Pau Gasol'u transfer etmişti ama biz şampiyon olduk. Sertaç şampiyon takım yerine ikinci takımı tercih ettiyse, bu onun kararı. Bize de hayırlı olsun demek düşer" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler