Türk pilotlar Avrupa pistlerinde

29.09.2017 - 13:45 | Son Güncellenme: 29.09.2017 - 13:45

Otomobil sporlarında Türk pilotları yoğun bir hafta sonu bekliyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre 12 Türk sporcu, 4 ayrı seride Avrupa pistlerinde yarışacak.

Türkiye Karting Şampiyonası mini kategoride yarışmaya başlayan yerli pistlerin en küçük sporcusu Alp Hasan Aksoy, hafta sonu Slovakya'da piste çıkacak. Slovakya Karting Şampiyonası 5. ayak yarışında start alacak Alp Hasan, uluslararası tecrübesini arttırmak hedefiyle micro max kategorisinde 14 rakiple mücadele edecek.

Porsche Carrera Kupası Fransa ve Benelux serilerinin ortak yarışı, hafta sonunda İspanya'nın Barcelona kentinde yer alan Catalunya pistinde gerçekleştirilecek. Türkiye'yi temsilen 4 milli sporcu start alacak. TOSFED ve Spor Toto desteğiyle, Attempto Racing adına yarışan 19 yaşındaki Ayhancan Güven, Porsche 911 GT3 otomobillerin mücadelesinde bir kez daha podyum hedefiyle piste çıkacak. 37 sporcunun katılacağı yarışta Ayhancan haricinde, Go Motorsports adına Cenk Ceyişakar, Cengiz Oğuzhan ve Yadel Özkan da yer alacak.

Yarış kariyerine henüz 7 yaşında karting ile başlayan ve bugüne kadar sayısız ulusal ve uluslararası başarıyı kariyerine sığdırmayı başaran milli sporcu Berkay Besler, kartingden geçiş yaptığı otomobil serisinde, sezonun son yarışına İtalya'da çıkacak. Bursalı genç sürücü, Renault Clio Kupası İtalya serisinin son yarışında, hafta sonunda podyum hedefiyle, İtalya Imola'da yer alan Autodromo Enzo e Dino Ferrari pistinde boy gösterecek.

Aynı pistte ayrıca 3H Endurance Champions Kupası 4. yarışı, yarın yapılacak ve organizasyonda 6 Türk pilot yarışacak. 4.9 kilometre uzunluğundaki pistte gerçekleştirilecek yarışta, Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan'ın yer aldığı Borusan Otomotiv Motorsport Takımı ile Ahmet Mutlubaş, Ayhan Germirli ve Yağız Gedik'in bulunduğu Gedik Ebam Motorsport Takımı, madalya için ter dökecek. İki ekip de yarışa BMW Z4 GT3 ile katılacak.

Senin için hazırladığımız haberler