Türk Telekom Basketbol Takımı başantrenörü Erdem Can oldu

Feride Kara
10.06.2022 - 18:15 | Son Güncellenme: 10.06.2022 - 18:21

Son olarak NBA'da Utah Jazz'ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Erdem Can'ın Basketbol Süper Lig ekiplerinden Türk Telekom ile anlaşmaya vardığı açıklandı.

Türk Telekom Basketbol Takımı başantrenörü Erdem Can oldu

Fenerbahçe'nin eski asistan koçu Erdem Can, NBA'de Utah Jazz ile geçirdiği 1 sezonun ardından Türk Telekom'un yeni başantrenörü oldu.
 

Türk Telekom'dan açıklama

"Türk Telekom Basketbol Takımımızın yeni Başantrenörü Erdem Can’la imzalar atıldı! Yeni sezonda, yepyeni heyecanları ve başarıları birlikte yaşamak dileğiyle. Heyecanlı ve mutluyuz. Ailemize hoş geldin koç" Asistan koç olarak kariyerine Türk Telekom'da başlayan Erdem Can, daha sonra Olin Edirne'de görev yapmıştı. 2012-21 arasında Fenerbahçe'de çalışan Erdem Can, 2021-22 sezonunda ise Utah Jazz'de Quin Snyder'ın ekibinde yer almıştı. " 

Erdem Can'ın kariyeri

Fenerbahçe'de başantrenör Zeljko Obradovic'in uzun yıllar yardımcılığını yapan Erdem Can, geçen sezon NBA'da görev yapan ilk yardımcı antrenör olmuştu.

Sarı-lacivertlilerle başta THY Avrupa Ligi şampiyonluğu olmak üzere sayısız başarı yakalayan Can, basketbol kariyerine ise başkent Ankara'da başladı. Burada Sümerbank ve Mülkiyespor'da forma giyen Can, basketbolculuk kariyerini noktalamasının ardından Türk Telekom ve Olin Edirne'de yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu.

Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yeni Zelanda Milli Takımı'nın teknik ekibinde de yer alan Erdem Can, Olin Edirne'de başantrenörlük görevi de üstlendi. Obradovic'in yanı sıra Igor Kokoskov'un da Fenerbahçe'de yardımcılığını yapan Can, geçen sezon başında NBA'da Utah Jazz'ın teknik kadrosuna katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler