Türk Basketbolunun yükselen yıldızı Erdem Can'lı Türk Telekom

Burak Alaca
14.12.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 13:33

Sezon başında baş antrenörlük koltuğuna Erdem Can'ı getiren Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi ve EuroCup'a damgasını vuruyor. Ankara temsilcisi iki kulvarda da zirve takibinde.

Türk Basketbolunun yükselen yıldızı Erdem Can'lı Türk Telekom

AJANSSPOR-Burak ALACA

Ankara temsilcisi Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi ve EuroCup'ta zirve takibini sürdürüyor. Başarılı bir sezon geçiren ekip iki kulvarda da zirveden bir sıra uzaklıkta bulunuyor. Sezon başında takımın başına Erdem Can'ı geçiren Türk Telekom'un başarısının detaylarını inceledik.

Türk Telekom hücumu Avrupa'ya korku salıyor

Türk Telekom, EuroCup'ta hücumuyla diğer Avrupa temsilcilerine korku salıyor. Maç başı 83.8 sayı bulan Ankara ekibi yakaladığı 115.8 Offensive Rating ile bu alanda turnuvanın 2. sırasında yer alıyor. Eline gelen topların %61.7'sinde de doğru şutu bulan Türk Telekom, EuroCup'ın en verimli hücum takımı konumunda.

(Not: Offensive Rating, takımların 100 hücum başına bulacağı sayının hesaplanması üzerine elde edilen istatistik) 

Modern basketbolu sahaya yansıtıyorlar

Türk Telekom modern basketbolun en büyük gereksinimi olan dış şut konusunda da oldukça etkili. Avrupa arenasında %38.4 ile 3'lük bulan Telekom, 20 takım arasında bu istatistikte 3. sırada. Axel Boutellie %42.5, Nathan Sestina %43.2 ve Tony Taylor %42.9 yüzdeleriyle bu alanda takımda başı çekiyor.

İlgini Çekebilir
Onuralp attı FruttiExtra Bursaspor kazandı!
Habere Git

B Grubu'nda liderlik gecesi

EuroCup B Grubu'nda Türk Telekom bu akşam Ankara'da İngiliz ekibi London Lions'u ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı 4 sayı farkla kazanması durumunda averajla Gran Canaria'yı geride bırakıp liderlik koltuğuna oturaacak.

Basketbol Süper Ligi'nde lideri devirdiler

Erdem Can'lı Türk Telekom geçtiğimiz hafta sonu lider Fenerbahçe Beko'yu Ateşehir'de 82-75 mağlup ederek galibiyet sayılarını eşitledi ve ikincili koltuğuna oturdu. Türk Telekom bu hafta Süper Lig'de Gaziantep Basketbol karşısında kazanmaya çalışıp liderlik için Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes maçlarının sonuçlarını bekleyecek.

Obra tedrisatının son ürünü Erdem Can

Erdem Can'ın da Türk Telekom'un başına geçmesi ile ligimizde daha önce Euroleague'nin efsane koçu Zeljko Obradovic yardımcılığını yapmış koç sayısı 3'e yükseldi. Fenerbahçe Beko koçu Dimitris Itoudis ve Galatasaray Nef'in koçu Andreas Pistolis daha önce Sırp koçun yardımcılığını yaptı. Obradovic'in mentalitesinin Erdem Can'ın basketbol görüşüne etkileri gözle görülür.

İlgini Çekebilir
Darüşşafaka son topta yenildi!
Habere Git

Kolektif basketbol sahaya yansıyor

Zeljko Obradovic'in tüm takımı oyunca dahil eden kolektif basketbol ekolü Erdem Can'ın stiline yansıyor. Türk Telekom 42 yaşındaki koç yönetiminde rotasyonun çoğu parçasından önemli katkı alıyor. Axel Boutielle, Jerian Grant, Tyrique Jones, Nathan Sestina, Tony Taylor takımın mücadele ettiği iki kulvarda çift haneli ortalama tuttururken, yerli oyuncularımız Erkan Yılmaz ve Rıvan Öncel onlara etkili performanslarıyla eşlik ediyor.

NBA'de önemli görev

Erdem Can, 2021-2022 sezonunun başında NBA'de Utah Jazz koçu Quinn Snyder'ın yardımcısı olarak göreve getirildi. O sezon Utah Jazz, Batı Konferansı'nı 5. sırada tamamlayıp play-off'ta 4. Dallas Mavericks ile eşleşti. Jazz'ın o seride 4-2 elenmesi sonrası takım baş koç Quinn Snyder ve ekibiyle yolları ayırdı. Yaz aylarında adı birçok takımla anılan Erdem Can bu ayrılığın sonrasında Türk Telekom'un yolunu tuttu.

Senin için hazırladığımız haberler