Türk Telekom Genel Menajeri Cenk Duraklar'dan Beşiktaş açıklaması

18.02.2020 - 18:17 | Son Güncellenme: 18.02.2020 - 15:18

Duraklar, eşleşmenin Türkiye'nin ve Türk basketbolunun tanıtımı açısından önemli olacağını söyledi.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Son 16 turunda Beşiktaş Sompo Sigorta ile eşleşen Türk Telekom'un genel menajeri Cenk Duraklar, Ribaund Dergisi'nin web sitesine özel açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom - Beşiktaş Sompo Sigorta eşleşmesinin, Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir eşleşme olduğunu belirten Cenk Duraklar, "Sonuç olarak bir takımımız Son 8'e kalacaktır. İlk noktada, grup aşamasını birinci bitirerek, saha avantajını almamız çok önemliydi. Biz bu avantajı aldık. Bu eşleşme Türkiye’de geçeceği için tam olarak avantajın etkisini hissedemeyebiliriz ama Beşiktaş’ı geçersek, ikinci turda saha avantajını kullanıp daha etkili olacağız. Ama şunu tekrar söylüyorum; iki Türk takımının eşleşmesi, Türk basketbolunun, Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli olacak." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş cephesinin de bu eşleşmeyi gönlünden geçirdiğini söyleyen Cenk Duraklar, "Beşiktaşlı dostlarımızla aramızda konuşuyorduk. Birbirimize çıkalım istiyorduk. İki tarafın da gönlünün istediği oldu. Ankara – İstanbul rekabeti içeride olur. Kazanan takım, Türkiye’yi temsil etmeye devam edecek ve herkesin kazanan takımın arkasında destek olması gerekir." dedi.

Bu eşleşmenin ING Basketbol Süper Ligi'nde 78-74 kaybedilen maçın rövanşı niteliğinde olmayacağını da söyleyen Duraklar, "Beşiktaş, bizimle oynadığında yeni antrenör değiştirmişti. Her takımda, yeni bir antrenör geldiğinde pozitif etki yaratır. Biz de ona denk geldik. Beşiktaş’ta ayrılan yabancılardan dolayı, Türk oyuncular daha çok sorumluluk almaya başladı. Beşiktaş bize de ters gelen bir takım. Çok iyi Türk oyunculardan kurulu; hatta Basketbol Süper Ligi’nin en iyi Türk kadrosuna sahip takımlarından biri. Ama kendi iç dengelerinden kaynaklı sıkıntılar yaşıyor. İnşallah düzeltirler. Bu açıdan kolay bir eşleşme olmayacak. İnşallah turu geçen taraf biz oluruz ama kazanan Türk basketbolu olacak." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler