Türk Telekom ilk devreyi galibiyetle bitirdi

04.01.2020 - 19:14 | Son Güncellenme: 04.01.2020 - 19:14

ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Türk Telekom, Akatlar Spor Salonu'nda Bahçeşehir Koleji'nin konuğu oldu.
 
Maça etkili başlayan Türk Telekom, 2 dakikada 9-2'lik bir seri yaptı. Bahçeşehir Koleji, bu seri içinde sadece Dwight Hardy ile serbest atış isabetleri buldu. Kırmızı Ejderhalar, daha sonra J.J. Johnson ile ivme yakalamaya başlasa da, savunmada etkili olamadı. Boyalı alanda Moustapha Fall ile baskın bir oyun ortaya koyan başkent ekibi, maçın ilk televizyon molasına 19-10 önde girdi. Mola sonrasında kalan 4 dakika 12 saniyede Bahçeşehir'in arayı kapatma çabası yeterli olmadı. İlk 10 dakika Türk Telekom'un 28-19'luk üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Mavi Kaplanlar, ikinci çeyreğe Egemen Güven ve Kyle Wiltjer ile oyundaki etkisini daha da arttırdı ve Muhammed Baygül ile Şafak Edge'nin de devreye girmesiyle fark 15 sayıya çıktı. (41-26) Çeyreğin yaklaşık 4 dakikası geride kalırken, Bahçeşehir Koleji'nden erken mola geldi. Mola sonrasında Mangok Mathiang önderliğinde farkı 6 sayıya kadar düşüren İstanbul ekibi, son dakikada Türk Telekom'un hızlı hücumlarını engelleyemedi. Başkent temsilcisi, devre arasında soyunma odasına 52-40'lık üstünlükle gitti.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte J.J. Johnson'la farkı eritme çabasında olan Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom'u hücumda durdurmakta zorlanmaya devam etti. Özellikle bu çeyreğe Nick Johnson'ın atletizminden yararlanan Mavi Kaplanlar, Kyle Wiltjer'ın da etkili şutlarıyla farkı 18 sayıya kadar çıkardı. (64-46) Hücumdaki etkili oyununu sürdürmeye devam eden Türk Telekom, son 10 dakikaya 69-53 önde girdi.  
 
Dördüncü çeyreğin ilk 2 buçuk dakikası, 3 sayılık basketlere sahne oldu. Dwight Hardy'nin isabetiyle başlayan İstanbul ekibine karşı R.J. Hunter ile art arda 3 sayılık basketler bulan konuk ekip, farkı 21 sayıya yükseltti. (77-56) Bahçeşehir Koleji'nin maçta geri dönüş şansına izin vermeyen Türk Telekom, mücadeleyi 87-72 kazandı.
 
All-Star arasına 7 galibiyet ve 8 mağlubiyetle girecek olan Türk Telekom'da maçın en skorer oyuncusu Moustapha Fall, 32 sayı ve 15 ribaundla double double yaparken, Kyle Wiltjer da 20 sayı ve 4 asist kaydetti. Ligde 11. yenilgisini alan Bahçeşehir Koleji'nde Dwight Hardy, 16 sayı, 2 ribaund ve 1 asistle karşılaşmayı tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler