Türk Telekom'a EuroLeague Yolunda Gran Canaria'dan Kötü Haber

Burak Alaca
25.05.2023 - 17:34 | Son Güncellenme: 25.05.2023 - 18:20

EuroCup şampiyonu Gran Canaria'nın EuroLeague katılım konusunda çekimser davranmasının ardından Wild-Card adayları arasında giren Türk Telekom'a kötü haber. İşte detaylar...

Türk Telekom'a EuroLeague Yolunda Gran Canaria'dan Kötü Haber

AJANSSPOR-HABER

7Days EuroCup finalinde temsilcimiz Türk Telekom'u mağlup ederek Türk Hava Yolları EuroLeague'e katılım hakkı elde eden Gran Canaria'nın mali kriterler nedeni ile katılım sağlama konusunda çekimser kalması Türk Telekom için Wild-Card umudu doğurmuştu. Temsilcimize İspanyol cephesinden kötü haber geldi.

Çok yıllı sponsorluk açıklandı

Gran Canaria'nın EuroLeague'in mali kriterlerini sağlama konusunda imdadına bir sponspor yetişti. Kanarya Adası ekibi Prodüksyon şirketi DreamLand ile 6 yıllık bir sponsporluk anlaşması imzaladı. Bu ortaklığın Gran Canaria'nın elini mali anlamda güçlendireceği tahmin ediliyor.

Türk Telekom ve Valencia'ya kötü haber

Gran Canaria'nın EuroLeague katılamama durumunun oluşmasının ardından C Lisansı'ndan gelecek Wild-Card için en büyük adaylar Türk Telekom ve diğer İspanyol ekibi Valencia olarak öne çıkmıştı. Gran Canaria, EuroLeague'e katılım sağlarsa iki ekip de önümüzdeki sezon yüksek ihtimalle EuroCup'ta mücadele edecek.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom, EuroLeague kapısında!
Habere Git

EuroLeague'e katılım şartları nelerdir?

EuroCup şampiyonu olan ekip EuroLeague'e bir sezonluk katılım sağlama hakkını elde edebileceği C Lisansı'na sahip oluyor.  Lisansı kullanıp Wild-Card almak isteyen ekiplerin lige 300 bin peşin olmak üzere toplamda 500 bin Euro ödeme yapması gerekiyor.

Rekabetçilik için bütçe sınırı

EuroLeague'e katılmak için sağlanması gereken koşullardan biri de, takım bütçesini en az 7.5 milyon Euro'ya çekmek. Yönetim bu kural ile ligin rekabet seviyesini yüksek tutmayı amaçlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler