Türk Voleybolunda Karar Anı! Voleybola çağ atlatan başkan, voleybol takımını kapatan adaya karşı…

17.10.2024 - 11:20 | Son Güncellenme: 17.10.2024 - 11:32

Türkiye Voleybol Federasyonu’nda (TVF) seçim heyecanı yaşanıyor. Yarın Ankara’da yapılacak Olağan Genel Kurul’da mevcut başkan Mehmet Akif Üstündağ ve Gökhan Dinçer başkanlık için yarışacak. İşte detaylar...

Türk Voleybolunda Karar Anı! Voleybola çağ atlatan başkan, voleybol takımını kapatan adaya karşı…

AJANSSPOR - HABER

Voleybol son yıllarda Türkiye’nin spordaki en başarılı dalı olmasının yanı sıra popülerliğini de her geçen gün katlayarak artıran bir spor dalı haline geldi. Türk voleybolunda devrim yapan, Türk halkını sokaklara döken tarihi başarıların mimarlarından olan, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun şimdiden efsane başkanı olarak anılan Mehmet Akif Üstündağ görevine devam etmek için başkan adayı Gökhan Dinçer ile yarışacak.

Türk voleyboluna çağ atlatan başkan Üstündağ

Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunu dünya markası haline getiren isim oldu. Üstündağ’ın başkanlığı döneminde Türk voleybolu hem milli takımlar hem de kulüpler bazında tarihi başarılara imza attı.

Voleybolun içinden geldi, her kademesinde yer aldı

Voleybolun içinden gelen biri olan mevcut başkan Mehmet Akif Üstündağ, başkanlığa giden yolda profesyonel olarak voleybol oynamasının yanı sıra voleybola antrenör olarak da hizmet etti. Daha sonra kulüp yöneticiliği de yapan Üstündağ, TVF’de başkan vekilliği görevini de üstlendi. Mehmet Akif Üstündağ, her kademesinden yer aldığı Türk voleyboluna 2016’dan bu yana Federasyonu Başkanı olarak hizmet ediyor.

Üstündağ yönetiminde tarihi başarılar kazanıldı

Mehmet Akif Üstündağ’ın federasyon başkanlığı döneminde Türkiye’de voleybol tavan yaptı. Kadın voleybolunda Türkiye Dünya 1 numarası oldu. Avrupa ve Dünya şampiyonlukları elde edildi. Dünya çapında birçok başarılı sporcu yetişti. Bu sporcular hem kulüplerinde hem milli takımlarda kazanılan önemli başarılara katkı yaptı. Türk voleybolunda gelen tarihi başarılar sponsorları ve TVF gelirlerini artırdı.

Başarıdan rahatsız olanlar trolleri devreye soktu

Öte yandan Mehmet Akif Üstündağ yönetimindeki Türk voleybolunda kazanılan tarihi başarılar siyasi iktidarın bir kısmını rahatsız etti. Kadın Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası finalinde troll hesaplar sosyal medyadan Filenin Sultanları’nın rakibi Sırbistan’ı destekleyen paylaşımlar yaptı. Kadınların başarısından rahatsız olan grup, voleybolun daha az konuşulması için elinden geleni yapmaya başladı. Voleybolun azalarak yok olması ve konuşulmaması hedeflendi.


Milli sporcuları itibarsızlaştırmaya çalıştılar

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılarından rahatsız olanlar tarafından Filenin Sultanları’nın yıldızları Ebrar Karakurt, Zehra Güneş ve Melissa Vargas gibi bazı oyuncular itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bu oyuncuların takımdan uzaklaştırılması konusunda baskılar artırıldı.

Başkan takımına sahip çıktı, Avrupa şampiyonluğu geldi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ tüm bu baskıyı arka planda göğüsleyip, siyasetle ters düşmeden takımını korudu ve Türkiye'nin milli takımlar seviyesinde ilk Avrupa Şampiyonluğu zaferi geldi.

Üstündağ’a karşı aday arayışına girdiler

Ancak, Mustafa Varank, Hamza Yerlikaya, Osman Aşkın Bak, Mehmet Kasapoğlu ve Abdi Serdar Üstünsalih gibi isimlerin Mehmet Akif Üstündağ’ın yönetim şeklinden ve voleybolun ülkede gördüğü değerden rahatsız olduğu ve federasyon başkanlığı için aday arayışına girdiği iddia edildi.

Voleybolun içinden isim bulamayınca Gökhan Dinçer’i aday gösterdiler

Voleybol camiası içinden Mehmet Akif Üstündağ’ın karşısına çıkacak aday bulunamayınca kontrol edebilecekleri bir isim arayışıyla; son seçimde AK Parti Bursa Mudanya Belediye Başkan Adayı olan Gökhan Dinçer’in aday olarak gösterildiği kulislerde konuşulan bilgiler arasında…

Delegelere baskı yapıldı

Resmi aday olabilmek için delegelerin %10unun imzasını toplaması gereken Gökhan Dinçer için bakanlık, belediye başkanları üzerinden delegelere baskı uygulandığı kaydedilirken aday olabilmek için gerekli imza resmi başvuru için belirlenen son gün hali hazırda Mehmet Akif Üstündağ’a imza veren delegelere noter baskısı ile toplatıldı.

Adaylık sonrası siyasi baskı artırıldı. Vakıfbank, THY gibi devlet kurumlarının delegeleri, AKP Belediyelerinin delegeleri ve Bakanlık delegeleri oy toplama yarışına girdi.

Karalama kampanyası başlatıldı

Voleybol ve Mehmet Akif Üstündağ’ın aleyhine yüksek takipçili bazı hesaplar ve kamuoyu tarafından tanınan bazı yorumcular devreye sokuldu ve karalama kampanyası başlatılmaya çalışıldı. Birçoklarına göre ülkedeki kadın hareketinin ve Cumhuriyet değerlerinin en önemli temsilcisi olarak görülen voleybola operasyon çekilme çabası içine girildiği görüldü.

Voleybolun köklü kulüpleri Üstündağ’ı destekliyor

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Eczacıbaşı gibi köklü kulüpler Mehmet Akif Üstündağ’a desteğini açıkladı.

İroninin böylesi! Voleybol takımını kapatan federasyon başkan adayı

Bursa Belediyesinin AKP tarafından yönetildiği dönemde Bursa Büyükşehir Belediyespor başkanlığı yapan Gökhan Dinçer’in döneminde kulübün kadın voleybol takımı kapatıldı.

Siyasi bir kişilik olan göze çarpan Gökhan Dinçer’in AKP gençlik kollarından belediye başkan adaylığına uzanan süreçte herhangi bir iş geçmişi bulunmuyor. Bir önceki dönem Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimine AKP kontenjanından yer alan Gökhan Dinçer, belediye başkan adaylığı için de bu görevden ayrılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler