Eski Milli Voleybolcu Dünya Baltacıoğlu Hayatını Kaybetti

Akın Ungan
29.12.2022 - 18:00 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 18:12

Türk voleybolunun önemli isimlerinden Dünya Baltacıoğlu hayatını kaybetti. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) açıklama yaparak, başsağlığı diledi.

Eski Milli Voleybolcu Dünya Baltacıoğlu Hayatını Kaybetti

AJANSSPOR HABER

Türk voleyboluna önemli katkılarda bulunan Dünya Baltacıoğlu'ndan acı haber geldi. Eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu, hayatını kaybetti.

Kalp krizi geçirdi

Türk voleybolunun önemli ismi Dünya Baltacıoğlu'nun ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Voleybol efsanesi Baltacıoğlu'nun kalp krizi geçirerek hayata veda ettiği öğrenildi.

Federasyon başsağlığı diledi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Dünya Baltacıoğlu'nun ölüm haberini duyurdu. Federasyon, resmi web sitesinden yaptığı açıklamada Baltacıoğlu ailesine ve eski milli voleybolcunun sevenlerine başsağlığı diledi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe HDI Sigorta Sırp pasörü kadrosuna kattı
Habere Git

TVF'den yapılan açıklamada, "Türk voleyboluna sporcu, programcı ve yorumcu olarak değerli katkılar sağlayan eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

19 sene önemli Türk ve İtalyan takımlarda oynadı

Dünya Baltacıoğlu, daha önce birçok farklı spor branşıyla ilgilendi. Profesyonel voleybola başlayan Baltacıoğlu, 19 sene boyunca Türkiye ve İtalya’da birçok önemli takımda oynadı.

İlgini Çekebilir
En iyisi Tijana Boskovic!
Habere Git

125 kez milli oldu

Türk voleyboluna önemli katkılar sunan Dünya Baltacıoğlu, milli takımda uzun süre görev aldı. Efsane voleybolcu, tam 125 defa Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

Türkiye’ye plaj voleybolunu kazandırdı

Dünya Baltacıoğlu, Türkiye’ye plaj voleybolunu kazandıran grubun önemli bir parçasıydı. FIVB Plaj Voleybolu Dünya Konseyi üyesi ve Sportsnet Group’un Organizasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesiydi.

Senin için hazırladığımız haberler