Atilla Türker, Kazandığı AIPS Özel Ödülünü, Sadettin Saran'a Armağan Etti

İsa Kethüda
01.06.2023 - 15:04 | Son Güncellenme: 01.06.2023 - 17:34

Ajansspor yazarı Atilla Türker, AIPS tarafından kendisine verilen Araştırmacı Gazetecilik Özel Ödülü'nü Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a armağan etti.

Atilla Türker, Kazandığı AIPS Özel Ödülünü, Sadettin Saran'a Armağan Etti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'de araştırmacı spor gazeteciliğinin bir numaralı ismi olan Ajansspor ve Radyospor yorumcusu Attila Türker, Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) tarafından verilen ödülünü Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a armağan etti. Buluşmaya, Radyospor ve Ajansspor Genel Müdürü Barış Ertül de katıldı.

Futbolun Arka Bahçesi'ne büyük ödül

Ertül, futboldaki yolsuzlukları belgeleriyle ortaya koyduğu "Futbolun Arka Bahçesi" isimli kitabıyla yurt içinde çok sayıda ödüle değer bulunan Türker'in, AIPS'in de dünyada ilk kez verdiği ödülün de sahibi olduğunu söyledi. Ertül, daha sonra sözü Türker'e verdi. Deneyimli gazeteci, ödülünü üç hafta önce Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen bir törenle aldığını söyledi. 

138 ülkeden 1830 gazeteci başvurdu

Türker, AIPS yarışmasına 138 ülkeden toplam 1830 spor yazarının katıldığını belirterek, "AIPS bana mesaj atarak 'Finale kaldınız, Seul'e bekliyoruz' dedi. Bu bilgiyi sadece Barış Ertül ile paylaştım. Sonra gittim ve AIPS Başkanı Gianni Merlo, ödülü bizzat kendisi bana verdi. Başkan, 'Kitabınızı okudum, sizi kutluyorum. Türk futbolu ve dünya futbolu adına inanılmaz bir araştırma. Elbette çok mutluyum" dedi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Akdeniz ekibinde Şahin devri bitiyor
Habere Git

Belgeli menajer soygunları ve dolandırıcılıklar

Kitabının Ajansspor'da son 5 yılda yazdığı belgeli yazıların derlemesinden oluştuğuna dikkat çeken Türker, "Menajerlerin soygunları; Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'daki hırsızlık, dolandırıcılık olayları... Hepsi belgeli. AIPS Avrupa Başkanı Charles Camenzuli de kitabı okuduğunu belirterek, beni kutladı" dedi.

"5 yıldır özgür bir ortamda yazıyorum"

44 yıldır gazetecilik yaptığını hatırlatan ve 5 yıldır da Saran Ailesi bünyesinde yer aldığını söyleyen gazeteci Atilla Türker, "Buradaki özgürlüğe, dostluğa, aileye şükran borçluyum. İnanılmaz özgür bir ortamda yazıyorum. Çok sayıda yılın haberi ödülleri de aldım. Başka gazeteciler yazamadıklarını bana gönderiyorlar" dedi.

Saran'dan Türker'e teşekkür ve tebrik

Son 5 yılda 5 kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yılın spor gazetecisi seçildiğini hatırlatan Türker, "Bu kez ama dünyanın en büyük ödülü verildi. AIPS Araştırmacı Gazetecilik Ödülü kategorisindeki özel ödül sadece bir kişiye verildi. O da bana layık görüldü" dedi. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Antalyaspor 3 futbolcuyla sözleşme uzatıyor
Habere Git

Ödülünü Sadettin Saran'a takdim etti

Araştırmacı spor gazeteciliğinin duayen ismi Atilla Türker, konuşmasının ardından AIPS tarafından Türkiye'de ve dünyada ilk kez kendisine verilen özel ödülünü Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a armağan etti. Saran da Türker'i başarısından kutlayarak, teşekkür etti. 

Senin için hazırladığımız haberler