Türker Arslan, Radyospor'da açıkladı: "Seçime gitme zorunluluğu..."

14.11.2019 - 20:04 | Son Güncellenme: 14.11.2019 - 17:08

Türker Arslan, Radyospor'da açıkladı: "Seçime gitme zorunluluğu..."

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve CAS Hakimi Türker Arslan, sarı-kırmızılıların seçim gündemine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Türker Arslan, Galatasaray’ın hukuki açıdan seçime gitme zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Türker Arslan’ın açıklamaları şöyle:

Türker Arslan: “Mustafa Cengiz ve Kaan Kançal, feri müdahil olma talebinde bulundu”

Hakim sulh olmayı teklif eder. Duruşmaya devam edildi. Bugünkü duruşmada benim aldığım bilgilere göre; Başkan Mustafa Cengiz ve Kaan Kançal feri müdahil olma talebinde bulundular, dilekçe verdiler. Davaya müdahil olmak istediler. Ancak; bu taleplerin de bir takım tedbirin devamı ya da bazı konularda mahkemenin kararını vermesi için talepte bulundular. Çok usulden değil ama böyle bir talepleri oldu. Seçime girmek için feri müdahil olmak istediler. Cengiz ve Kançal dışında müracaat edenler oldu.

Türker Arslan: “Galatasaray’ın hukuki açıdan seçime gitme zorunluluğu var”

Bütün bu taleplere rağmen mahkeme ara karar verdi. Ön incelemeden sonra duruşmaya geçti. Mahkeme, müdahil olma talebiyle ilgili bir karar vermedi. Daha evvelki tedbirlerle ilgili de karar vermedi. O yüzden tedbirler devam ediyor diye anlaşılacak. Bölge İdare Mahkemesi, 1 ay içinde seçime gitmesi ve davacılar açısından seçime girme yasağının uygulanmamasını istiyor. Cezai müeyyide var. O açıdan birbiriyle çelişen kararlar da var. Galatasaray’ın hukuki açıdan seçime gitme zorunluluğu var. Şubat ayına kadar bir seçime gitmiyoruz diyebilirler. Fakat; bunun bir takım cezai sıkıntıları da olacaktır. Çelişkili bir ortamda Galatasaray sıkıntı yaşayacak diye düşünüyorum.

Türker Arslan: “Daha evvel verilmiş karar çok bağlayıcı”

Bugün duruşması yapılan mahkemede dosyalar birleştirildi. Mahkeme nihai kararında bazı konuları es geçti. Bazı eksiklikler var. Bu işin içinden nasıl çıkılacak? Hukukçular epey kafa yoracak. Yönetimin enerjik bir çalışma içinde olması lazım. Daha evvel verilmiş olan uygulama kararı çok bağlayıcı. Mahkeme 1 ay içinde karar alınmazsa hapis cezası verilir diyor. Bu sıkıntılar önemli. Galatasaray yönetiminin ortada kalması doğru değil. Belki yönetim kurulu seçim kararı alıp, Şubat ayından sonraki bir döneme seçim kararı alabilir. Ne düşündüğünü bilemiyoruz. Ama ortada bir sıkıntı olduğu gerçek.

Türker Arslan: “Feri müdahale talebinin kabul edilip edilmeyeceği önemli”

Belki bir tevzi kararı verilebilir. Feri müdahale talebinin kabul edilip edilmeyeceği de önemli. Karardaki eksiklerden biri de ara kararı verirken hakim, bilinçli ya da bilinçsiz ortada bıraktı. Galatasaray yeni bir seçime girmeden önce feri müdahale talebi kabul edilse mesele halledilir.

Türker Arslan: “Umarım yönetim doğru kararı verir”

Mustafa Cengiz’i eleştirmek durumunda değilim. Kendisine saygım var. Umarım doğru kararı yönetim olarak verirler.

Senin için hazırladığımız haberler