Türker Arslan'dan Tahkim Kurulu için flaş sözler!

18.10.2019 - 15:26 | Son Güncellenme: 18.10.2019 - 15:31

Türker Arslan'dan Tahkim Kurulu için flaş sözler!

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin Alanyaspor maçının tekrarına ilişkin yaptığı itirazı inceledi ve maçın tekrar edilmeyeceğini duyurdu. Ayrıca Tahkim Kurulu, hakem Suat Arslanboğa’nın itirazıyla ilgili olarak ise, ”Hakem Suat Arslanboğa'nın itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; itiraz konusunda Kurulumuzun görevsiz olması nedeniyle başvurunun reddine, oybirliği ile karar verilmiştir” açıklamasını yaptı.

Türker Arslan, Radyospor'a konuştu

Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan, bu iki konuyu değerlendirdi. Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Türker Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

Türker Arslan: "Kararın doğru olduğunu düşünüyorum"

Merkez Hakem Kurulu bir karar verdi. Önemli olan MHK’nin verdiği bir karar. Tahkim de MHK’nin verdiği kararı doğru buldu ve onayladı. Ben de bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. MHK’nin kararı belirleyici oldu.

Türker Arslan: "Tahkim'in kararından sonra Fenerbahçe'nin yapacağı bir şey yok"

Bu konuda kural hatası diye bir sonuca varırsanız, sürekli maç tekrarı yapılmak zorunda kalınır. Oybirliğiyle kararı verdiler. Bence de doğru bir karar verdiler. Tahkim’in kararından sonra Fenerbahçe’nin yapacağı artık bir şey yok.

Türker Arslan: "Kurullar birbiriyle çelişiyor"

Tahkim Kurulu’nu anlamakta zorlanıyorum. Suat Arslanboğa başka nereye gidecek? MHK bir karar vermiş. TFF sözleşmesini feshetmiş. Gideceği tek yer Tahkim Kurulu. Kurullar birbiriyle çelişiyor.

Türker Arslan: "Tahkim'deki arkadaşlar gerekçeli kararı yazmaya mı üşeniyor?"

Ayrıca gerekçeli, detaylı bir karar da göremiyoruz. Bu konuda da gerekçeli kararı göremedik. Şu şu nedenlerle diye anlatmaları lazım. Reddettim diyerek iş bitmez. Arkadaşlar herhalde gerekçeli kararı yazmaya üşeniyorlar. Ya da kamuoyunda tartışma olmasın diye açıklamıyorlar. Ben de bunu anlamıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler