Turkish Delight vs. Matthijs de Ligt

23.03.2021 - 20:57 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 12:24

A Milli Takımımız 24 Mart 2021 Çarşamba günü 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda'yı konuk edecek. Bu maç Juventus'tan takım arkadaşları Merih Demiral ve Matthijs de Ligt'i karşı karşıya getirecek. Yani Juventus'un gelecekteki stoper tandemini...

Turkish Delight vs. Matthijs de Ligt

Mert ELAM-AJANSSPOR

Bir tarafta Fenerbahçe altyapısından yetişip kendini Portekiz 3. Ligi'nde bulan, ancak pes etmeyip Juventus'a kadar yükselen Merih Demiral, diğer tarafta genç yaşında Ajax takım kaptanlığına getirilip tarihin en pahalı savunma oyuncusu etiketiyle Juventus'a transfer olan Matthijs de Ligt.

Juventus cephesi, Chiellini-Bonucci ikilisinin veliahtı olarak görülen Merih ve de Ligt'ten çok şeyler bekliyor.

Örneğin Merih ve de Ligt transfer olmadan hemen önce futbol hayatına nokta koyan İtalyan savunmacı Andrea Barzagli, şubat ayında verdiği röportajda onlar için şu sözleri kullanmıştı:

"Demiral ve de Ligt gelecekleri çok parlak olan iki genç futbolcu. Umarım uzun yıllar Juve'de kalırlar. Gençler ve daha çok gelişebilirler. Chiellini ve Bonucci ile birlikte çalışmaları önemli. Onlardan çok şey öğreniyorlar. Bu da fark yaratıyor."

Şimdi de bir başka eski Juventus savunmacısı Paolo Montero'ya kulak verelim. 1996-2005 yılları arasında siyah beyazlı ekibin formasını giyen Uruguaylı, de Ligt'ten "Bir şampiyon" olarak bahsederken Merih'i de unutmamak gerektiğini ifade etti:

"De Ligt bugüne kadar gösterdikleri ve bu süreçteki gelişimiyle bir şampiyon olduğunu kanıtladı. En iyisi olmak için büyün silahlara sahip Ama Merih Demiral'ı da unutmamak gerek. Yaşadığı sakatlığı bir kenara bırakırsak çok genç biri. Juventus çok uzun yıllar başka bir savunma ikilisi aramayabilir."

1998 doğumlu Merih Demiral A Milli Takım formasını 19 kez giyerken gol kaydedemedi. De Ligt Hollanda formasıyla 23 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.

2019-20 sezonu öncesi transfer olan bu ikili Juventus formasıyla sadece 7 maçta aynı anda ilk 11'de sahaya çıktı. Juventus bu maçların 5'ini kazanırken ikisinden beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda kalesinde sadece 2 gol gördü. 

  • Juventus 2-0 Cagliari
  • Juventus 3-0 Dinamo Kiev
  • Juventus 4-0 SPAL
  • Inter 1-2 Juventus
  • Juventus 0-0 Inter
  • Juventus 3-0 Crotone
  • Hellas Verona 1-1 Juventus

De Ligt'in paylaşımı tepki toplamıştı!

Merih Demiral'ın geçen sezon Roma maçında diz bağlarını koparmasının ardından de Ligt'in yaptığı sosyal medya paylaşımı tepki toplamıştı. Hollandalı savunma oyuncusu milli futbolcumuz için geçmiş olsun mesajı paylaşmak yerine maçtan bir kare yayımlayınca Türk futbolseverlerin hışmına uğramıştı. Ancak de Ligt'le Merih arasında bir problem bulunmuyor. Hollandalı geçen yaz "Turkish Delight" paylaşımında bulunmuştu.

Merih Demiral ise şubat ayında verdiği bir röportajda de Ligt'le çok iyi anlaştıklarını söylemiş, "Her gün gelişiyoruz ve Juventus için önemli futbolcular olduğumuza inanıyoruz" demişti.

Kariyer gelişimleri ve Juventus'a transfer hikayeleri birbirine taban tabana zıt olan bu iki isim bugün ilk kez karşı karşıya gelecek. Bakalım potansiyeli çok yüksek bu iki isimden hangisi bu karşılaşmada ön plana çıkacak? Hep birlikte göreceğiz...

Senin için hazırladığımız haberler