Türkiye Boot Düseldorf'ta tanıtılacak

17.01.2018 - 10:48 | Son Güncellenme: 17.01.2018 - 10:48

Türkiye, Almanya'da 20-28 Ocak'ta düzenlenecek Boot Düseldorf Fuarı'nda, su sporları, marina ve dalış turizmi hollerinde kurulacak stantlarda tanıtılacak.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK) İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl 90 ülkeden 2 bine yakın katılımcının yer aldığı, 250 bin kişinin ziyaret ettiği fuar 20-28 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı olarak gösterilen Boot Düsseldorf'ta açılacak Türkiye standının koordinasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir ve Antalya Şubesine verildi.

Fuar kapsamında su sporları, marina ve dalış turizmi hollerinde kurulacak Türkiye stantlarında, milli rüzgar sörfçüsü Çağla Kubat Diaz ve eşi Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz ile milli kitesörfçü Bilge Öztürk Türkiye'nin tanıtımını yapacak.

Türkiye satışlarında yüzde 70 artış

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2018 sezonu için güzel haberler aldıklarını, dünyanın en büyük turizm acentelerinden Alman merkezli TUİ'nin yetkililerinin, Türkiye satışlarında yüzde 70 artış olduğunu kendilerine bildirdiklerini kaydetti.

Öztürk, "Bu yıl ülkemizin Alman turistler için yeniden en önemli destinasyon haline geleceğine inanıyoruz. Fuardaki tanıtım ve ikili görüşmelerle yükselişe biz de destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Çağla Kubat Diaz da Çeşme, Alaçatı, Urla, Seferihisar, Dikili ve Ayvalık başta olmak üzere Ege kıyıları ve İzmir'in dört mevsim rüzgar sörfü yapmak için biçilmiş kaftan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zenginliğimizi dünyaya tanıtmak, Avrupa ve diğer ülkelerden bölgemize daha fazla misafir çekmek için dünyadaki en önemli denizcilik fuarında ülkemizi en iyi şekilde tanıtıp temsil edeceğiz ve spor turizmine katkı sağlamaya çalışacağız. Türkiye'de rüzgar sörfü sporumuzun en önemli destekçilerinden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi öncülüğünde katıldığımız bu fuarın meyvelerini en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz."

Milli kitesörfçü Bilge Öztürk de fuarda dalga havuzu, sörf simülatörü gibi aktivitelerin bulunduğu en hareketli holde 8 gün boyunca ziyaretçilerle iletişim halinde olacağını bildirdi.

Senin için hazırladığımız haberler