Türkiye GP: Fernando Alonso, Schumacher'den özür diledi

Orhan Gülek
10.10.2021 - 20:38 | Son Güncellenme: 10.10.2021 - 21:00

Son dakika Formula 1 haberleri... Fernando Alonso, Türkiye Grand Prix'sinde çarptığı Mick Schumacher’den yarış sonrası özür diledi.

Türkiye GP: Fernando Alonso, Schumacher'den özür diledi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2005 ve 2006 senelerinde Michael Schumacher ile çokça kez mücadele eden çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, 2021 Türkiye GP'sinde bir başka Schumacher ile ilk turda temas yaşadı.

İlk turda Haas pilotu Mick Schumacher ile yaşadığı temastan dolayı üzgün olduğunu söyleyen çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, şu ifadeleri kullandı:

 

"Onunla temas ettiğim için çok üzgünüm"

"Mick'i geçmeye çalışırken onun yanında olduğumu zannettim, ancak çok geç kalmıştım. Bu nedenle birbirimizle temas ettik. Ne yazık ki o, bu temasın sonucunda spin attı ve ben de ceza aldım. Bu cezayı tabii ki de kabul ediyorum. Onunla temas ettiğim için çok üzgünüm. Bu durum sadece ben 14. olduğum için oldu. Benim orada olmamam gerekiyordu. Bu sene şans bizim yanımızdan geçip gidiyor sanki. Sanırım bu şansları gelecek sene için biriktiriyoruz." 

"Geçiş lastiklerinde biraz daha az rekabetçi oluyoruz"

İstanbul Park'ta hava şartlarının kendilerine zorluk çıkartıp çıkartmadığı hakkında ise Alonso "Rekabetçi olduğumuzda ise çılgın hava koşulları oluyor, çılgın şeyler başımıza geliyor. Daha önce de dediğim gibi, bu sene olanları göz önüne aldığımızda biz, geçiş lastiklerinde biraz daha az rekabetçi oluyoruz. Bugün tüm gün boyunca geçiş lastiklerini kullandık, kuru zemin lastiklerine geçmedik bile. Bu nedenle, bu lastik hamurunda rekabetçilik seviyemizi geliştirmemiz lazım. Daha önce de söylediğim gibi, biraz can sıkıcı bir durum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
İstanbul'da zaferin adı Valtteri Bottas!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler