Türkiye GP'de pit stop yapmayan Ocon'dan itiraf geldi

Orhan Gülek
12.10.2021 - 16:37 | Son Güncellenme: 12.10.2021 - 16:55

Türkiye Grand Prix'sinde tüm yarışı pit stop yapmadan tamamlayan Alpine pilotu Esteban Ocon, tekerleklerinin patlamak üzere olduğunu söyledi.

Türkiye GP'de pit stop yapmayan Ocon'dan itiraf geldi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16. yarışı geçen pazar günü İstanbul Park'ta gerçekleştirildi. Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın zafere ulaştığı yarışta, Alpine takımından Esteban Ocon yarışı pit stop yapmadan tamamlamayı başardı.

Heyecan dolu yarışı 10. sırada bitiren Fransız pilot Ocon, eğer yarışın bir tur daha olsaması halinde lastiğinin patlayacağını dile getirdi.

"Gerçekten iyi bir tempom vardı"

Alpine pilotu, “Zor bir hafta sonu ve çok uzun bir yarıştan sonra puan kazanmak güzeldi. Şansımızı deneyip bitiş çizgisine tek bir lastik setiyle ulaşmaya çalıştık ve bu iyiydi. Bu genellikle nadiren olan bir şey. Kolay değildi ama lastikler dayandı ve sonunda küçük bir ödül aldık. Bu pozisyon için savaşmak zorundaydım, bu yüzden eğlenceliydi. Bir puan kazanmış olmamız güzel ve umarım bir sonraki yarışta ilerlemeye devam ederiz.  Sadece Seb'le savaşırken 'pite girmeli miyiz yoksa devam mı etmeliyiz?' diye düşündük. O noktada gerçekten iyi bir tempom vardı, lastikler iyiydi, iyi durumdaydık ve ben de 'hadi devam edelim' diye düşündüm. Risk alıp sonunda ödül kazanmaya çalışıyoruz ve işe yaramış olsa da, sadece küçük bir ödül, yani bir puan aldık."

İlgini Çekebilir
İstanbul'da zaferin adı Valtteri Bottas!
Habere Git

"Muhtemelen bir tur daha olsa lastiğim patlardı"

"Devam etme kararı aldığımızda, ön lastiğin dayanıp dayanmayacağını merak ediyorduk çünkü çok fazla hasar almıştı ve artık lastiğin yapısındaki ip, dışarıdan çok net şekilde görülebiliyordu. Bence bir tur daha olsa lastiğim patlardı. İki viraj daha olsa Giovinazzi beni geçerdi. Bu yüzden riskli bir hamleydi ama almaya değerdi. Mantıklıydı. Açıkçası karara bağlı kalmamızdan, bunun da karşılığını almamızdan memnunum.Fakat elbette çok zordu. Dediğim gibi muhtemelen bir tur daha olsa lastiğim patlardı. Kerblerden kaçınmaya çalışıyordum ve artık sağ ön lastiğe daha fazla hasar veremezdim. Giovinazzi'den yedi saniye daha yavaştım, ki bu çok büyük bir fark. Yolda kalmaya çalışıyordum ve evet, çok zordu. Bu kadar çok savaştıktan sonra böyle bir ödül almamız iyi oldu." dedi.

2021 Türkiye Grand Prix'si sonuçları

  1. Valtteri Bottas (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Red Bull)
  3. Sergio Perez (Red Bull)
  4. Charles Leclerc (Ferrari)
  5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  6. Pierre Gasly (AlphaTauri)
  7. Lando Norris (McLaren)
  8. Carlos Sainz (Ferrari)
  9. Lance Stroll (Aston Martin)
  10. Esteban Ocon (Alpine)
  11. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
  12. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)
  13. Daniel Ricciardo (McLaren)
  14. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  15. George Russell (Williams)
  16. Fernando Alonso (Alpine)
  17. Nicholas Latifi (Williams)
  18. Sebastian Vettel (Aston Martin)
  19. Mick Schumacher (Haas)
  20. Nikita Mazepin (Haas)

Öte yandan Haas takımının Fransız pilotu Esteban Ocon, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 46 puanla 11. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler