Türkiye grubu üçüncü bitirirse rakibi kim olacak? İspanya, İngiltere...

Ali Bozkurt
26.06.2024 - 00:46 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 01:04

Euro 2024 son 16 tur eşleşmeleri merak konusu olmaya başlandı. Türkiye grubu ikinci ve üçüncü bitirirse rakipleri kimler olacak? İspanya mı İngiltere mi? İşte detaylar...

Türkiye grubu üçüncü bitirirse rakibi kim olacak? İspanya, İngiltere...

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız Euro 2024'te ikinci olmak için Çekya'ya karşı sahaya çıkacak. Millilerimiz Çekya karşısında alacağı galibiyet ile grubu ikinci sırada tamamlayacak ve Avusturya ile rakip olacak. Üçüncü sırada bitirmesi durumunda ise kiminle rakip olacak? İşte detaylar...

4 takım daha tur atlayacak

Gruplarını üçüncü sırada bitirecek 4 takım adını son 16 turuna yazdıracak. Bu 4 takımı belirlemek için ise gruplarını 3. sırada tamamlayan 6 ülkenin puan durumuna bakılacak. En iyi puana sahip 4 takım daha son 16 turuna yükselmeye hak kazanacak.

Üçüncü sırada tamamlayanlar nasıl bir üst tura çıkacak?

Üçüncüleri belirlemek için önce grupta topladıkları puanlara bakılacak. Puanları eşit olan takımlar olması halinde, daha iyi averaja sahip olan üçüncüler bir üst tur hakkına sahip olacak. Averajların da eşit olması durumunda, daha fazla gol atan takım bu hakkı kazanacak. Attıkları goller de eğer aynı olursa, galibiyet sayılarına bakılacak.

3. sıradaki takımların averajları

1. Hollanda (3 maç): 4 puan (0 averaj)
2. Slovakya (2 maç): 3 puan (0 averaj)
3. Slovenya (3 maç): 3 puan (0 averaj) 
4. Macaristan (3 maç): 3 puan (-3 averaj)
5. Hırvatistan (3 maç): 2 puan (-3 averaj)
6. Çekya (2 maç): 1 puan (-1 averaj)

Türkiye, üçüncü bitirse ne olacak?

A Milli Futbol Takımımız, Çekya'ya 1-0 mağlup ol olması durumunda (3 maç): 3 puan (-2 averaj) olarak en iyi üçüncüler arasında 4. sırayı alacak. Böylelikle en iyi 4 takım arasında yer alarak adını son 16 tura çıkaracak.

Türkiye'nin iki ihtimali var

Grubumuzu 3. sırada bitirir ve en iyi 4 takım arasına girersek, eleme turundaki rakibimiz B1 veya C1 olacak. B1 İngiltere olurken C1 ise İspanya oldu. Türkiye üçüncü sırada bitirmesi durumunda ise rakibi son maçlarda atılacak goller ve alınacak puanlara göre olacak.

İspanya ihtimali daha yüksek

Slovenya, İngiltere ile beraber kaldı. Böylelikle grubu 3 puan 0 averajla üçüncü sırada tamamladı. En iyi üçüncüler arasında ise Macaristan'ı geçti. Türkiye'nin ise en iyi üçüncü olması için 3 puan -3 averajın üstünde kalması gerekiyor. Bu durumunda CDEF kombinasyonu oluşuyor. Sisteme göre bu oluşan tabloda Türkiye'nin rakibi İspanya oluyor.

İşte kriterlere göre Türkiye'nin rakibinin ihtimali

Senin için hazırladığımız haberler