Türkiye gruptan nasıl çıkar?

18.06.2016 - 18:15 | Son Güncellenme: 18.06.2016 - 18:16

Euro 2016 Elemeleri D Grubu'nda iki maçta sıfır çeken Türkiye için lazım olan mucize aslında çok da uzak değil..

AJANSSPOR - Euro 2016 Elemeleri D Grubu'nda iki maçta sıfır çeken Türkiye için lazım olan mucize aslında çok da uzak değil.

En iyi dört üçüncünün son 16'ya kalacağı Avrupa Şampiyonası'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan Türkiye, maçı kazandığı takdirde puanını 3 yaparak grubunu 3. bitirecek ve diğer gruplardaki sonuçları bekleyecek.

A Grubu'nda 1 puanla 3. sırada yer alan Romanya ile puansız Arnavutluk'un yapacağı son maçın berabere bitmesi Romanya'nın grubu 2 puanla 3. sırada bitirmesi anlamına gelecek ve bu durum Türkiye'nin lehine olacak.

E Grubu'nda ise 1 puanlı İsveç'in Belçika karşısında galibiyet alamaması ve yine 1 puana sahip olan İrlanda'nın da İtalya'yı yenememesi durumunda bu grubun üçüncüsü de grubunu azami 2 puanla bitirecek.

Bu iki gruptaki senaryoların gerçekleşmesi durumunda, Çek Cumhuriyeti'nin mağlup eden Türkiye en iyi 3.'ler arasına girerek adını son 16'ya yazdıracak. 

Öte yandan averajı -4 olan Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı galibiyet ve gruplardaki diğer 3.'lerin durumuna göre; averajı Türkiye'den daha kötü 3.'ler olması halinde de Türkiye bir üst tura yükselecek.

Senin için hazırladığımız haberler