Türkiye gruptan nasıl çıkar? Katar bileti için ihtimaller…

13.11.2021 - 23:13 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 11:31

Milli Takım, Cebelitarık’ı 6-0 yenerek Norveç’in de takılmasıyla 2. sıraya yükseldi. Bu sonuçların ardından “Türkiye gruptan nasıl çıkar?” sorusu gündem oldu. İşte yanıtı...

Türkiye gruptan nasıl çıkar? Katar bileti için ihtimaller…

AJANSSPOR-HABER

2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadelesini sürdüren Türkiye, son haftaya girilirken ipleri eline aldı. Cebelitarık’ı 6-0 yendiğimiz maçla averajımızı düzeltmemizin yanı sıra, Norveç de Letonya ile berabere kalınca her şey istediğimiz gibi oldu. Peki son hafta öncesi gruptan nasıl çıkabiliriz? Şimdi bu olasılıklara bakalım.

Liderlik şansımız bile var

  • Türkiye son maçta Karadağ'ı deplasmanda yener, Norveç de Hollanda'yı bizimle aynı farkla ya da 1 fazla golle mağlup ederse, averaj avantajımızla doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılabileceğiz.
  • Biz kazanır, Norveç ise Hollanda’yı yenemezse çok büyük ihtimalle grubu 2. bitirip play-off’a kalacağız. Hollanda ile aynı puanda bitirmemiz durumunda averaj farkını kapatmamız mümkün görünmüyor.  

Beraberlikte Hollanda'ya duacı olacağız 

 

  • Türkiye son hafta kazandığında Norveç, Hollanda'yı yense bile averaj hesabına bakılacak. Şu an için genel averajda Norveç’in 1 golle önündeyiz ve bu konuda da avantaja sahibiz.
  • Milliler son maçta Karadağ ile berabere kalırsa, Norveç’in Hollanda’ya yenilmesini veya en iyi ihtimalle berabere kalmasını bekleyeceğiz. İki karşılaşma da eşitlikle sonuçlanırsa grubu ikinci bitirip play-off’a kalan Türkiye olacak. 

Kaybedersek işler karışır

Takımımız, Karadağ’a yenilirse, Norveç'in de Hollanda'ya kaybetmesini bekleyeceğiz. Bu durumda Norveç ile yine ikili averajımıza bakılacak. Biz kaybeder, Norveç puan alırsa Dünya Kupası hayallerine veda edeceğiz.

Norveç'ten 2 gol avantajlıyız

 

  • Son olarak iki takım da maçlarını kazanırsa genel averaja bakılacak. Böyle bir durumda Türkiye, Karadağ'ı tek farklı yenerse, Norveç'in Hollanda'yı en az 3 farklı yenmesi gerekecek. (Atılan gol sayısına göre avantaj bizde olduğu için)
  • Kısacası 16 Kasım Salı akşamı oynanacak Karadağ maçında alacağımız bir galibiyet mucize olmazsa play-off kapılarını bize sonuna kadar açacak.

Dünya Kupası’na gitme statüsü nedir?

Avrupa elemelerinde 10 grubun birincisi doğrudan Dünya Kupası’na gidiyor. 10 ikinci ise Uluslar Ligi’nden gelen 2 takım eklenerek play-off oynayacak. İki tur üzerinden tek maçlı eleme sonunda kalan takımlar önce 6’ya sonra 3’e inecek. Bu son 3 ülke Katar 2022 vizesini alacak. 

G GRUBU PUAN DURUMU

 

1. Hollanda 9 maç 20 puan (23 av)

2. TÜRKİYE 9 maç 18 puan (+10 av)

3. Norveç 9 maç 18 puan (+9 av)

4. Karadağ 9 maç 121 puan

5. Letonya 9 maç 6 puan

6. Cebelitarık 9 maç 0 puan

 

Son maçlar: 16 Kasım Salı Karadağ-Türkiye, Hollanda-Norveç, Cebelitarık-Letonya

Senin için hazırladığımız haberler