FIBA, Olaylı Gürcistan - Türkiye Maçının Cezalarını Açıkladı

Ali Bozkurt
16.12.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 14:59

FIBA EuroBasket 2022'de Türkiye ile Gürcistan arasında oynanan karşılaşmaya olaylar damga vurmuştu. FIBA, olaylı maç sonrası verilen cezaları duyurdu. Detaylar...

FIBA, Olaylı Gürcistan - Türkiye Maçının Cezalarını Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu 3. maçında Türkiye ile Gürcistan karşı karşıya geldiği karşılaşmada yaşanan olaylar sonrası FIBA'dan yeni açıklama geldi. Gürcistan 88-83 kazandığı maç için süresiyle ilgili kural hatası yapıldığını savunan 12 Dev Adam, maçın tekrarını beklerken FIBA, verdiği cezalarla şaşırttı. Detaylar...

İki ülkeye para cezası verildi

FIBA, yaptığı açıklamada, Türkiye Gürcistan'a İsviçre Frangı üzerinden para cezası verdiğini duyurdu. Gürcistan Basketbol Federasyonu'na 40.000 CHF para cezası verilirken Türkiye Basketbol Federasyonu'na 15.000 CHF para cezası verildi. 

Bir CHF, 20 TL'ye eşittir. Türkiye bu para birimine göre 300.796 TL para ceza alırken Gürcistan 802.196 TL para cezası aldı.

Furkan Korkmaz'a para ve gözetleme cezası

FIBA, Milli Basketbolcumuz Furkan Korkmaz'a 6 bin CHF para cezasına verirken üç yıl gözetim altına alma cezası verdi. Ayrıca Korkmaz, gözetim süresi içinde aynı veya benzer bir suçu işlerse, yeni suç için uygulanan herhangi bir yaptırıma ek olarak derhal 3 resmi maçtan uzaklaştırma cezası alacak.
 

Gürcistan'da iki isim ceza aldı

Duda Sanadze, 3 bin CHF para cezası aldı. Ayrıca üç yıllık bir denetimli serbestlik süresine tabi tutuldu. Oyuncu, gözetim süresi içinde aynı veya benzer bir suçu işlerse, yeni suç için uygulanan herhangi bir yaptırıma ek olarak derhal 1 resmi maçtan uzaklaştırılacak.

İlgini Çekebilir
FIBA dünya sıralaması güncellendi! Türkiye...
Habere Git

Tornike Shengelia ise 5 bin CHF para cezası aldı. Ayrıca, üç yıllık bir denetimli serbestlik süresine tabi tutuldu. Oyuncu, gözetim süresi içinde aynı veya benzer bir suçu işlerse, yeni suç için uygulanan herhangi bir yaptırıma ek olarak derhal 2 resmi maçtan uzaklaştırılacak.

Furkan Korkmaz, diskalifiye edildi

Son çeyrekte Furkan Korkmaz ile Sanadze arasında kavga çıktı. Güçlükle yatıştırılan olayın ardından iki basketbolcu da diskalifiye edildi. Olayla ilgili konuşan . TBF BaşkanvekiliÖmer Onan, "Maç kazanılır, kaybedilir bunlar önemli değil. Furkan koridorda kondisyonerle giderken, bizim soyunma odasına oynamayan oyuncuları, atılan oyuncu ve polis tarafından saldırdılar." ifadelerini kullanmıştı.

''Turnuvayı terk ederiz"

TBF Başkanvekili Ömer Onan, karşılaşmadan hemen sonra sert bir dille gerekirse turnuvadan çekilebileceklerini açıklamıştı. Onan, "Eğer getirmezlerse, başkanla da konuştum, biz bu turnuvayı terk ederiz. Biz yıllarca Avrupa Şampiyonası yaptık, kimsenin kılına zarar gelmedi. Resmen polislerle yumruk yumruğa birbirimize gireceğiz. Arkadan Gürcüler gelip, laf ediyor." açıklamasını yaptı.

Ömer Onan, polsilerin Milli oyuncularımızla fiziki kavga ettiğini açıklayıp şu ifadeleri kullanmıştı: "Maç bittikten sonra iki tarafımıza 30 polis ittire ittire kavga çıktı ve bizle fiziki bir kavgaya tutuştu." 

Senin için hazırladığımız haberler