"Türkiye, harika bir satranç ülkesi"

08.10.2017 - 12:56 | Son Güncellenme: 08.10.2017 - 12:56

Dünya Satranç Federasyonu(FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği(ECU) Türk satrancına tam not verdi. 38 ülkeden dünyanın en güçlü takımları ile 300’ü aşkın usta sporcunun katıldığı ve dünyanın en prestijli satranç turnuvası olarak kabul edilen Avrupa Kulüpler Kupası dünya satranç otoritelerinin katıldığı görkemli bir törenle Antalya’da başladı. FIDE Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos ve ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili açılışta yaptıkları konuşmalarda, Türkiye Satranç Federasyonu’na(TSF) ve Türkiye’ye övgüler yağdırdı. Avrupa Kulüpler Kupası heyecanı 15 Ekim’e kadar devam edecek.

Dünyanın en güçlü satranç kulüpleri ve sporcularının buluştuğu dev turnuvanın açılış töreninde, FIDE Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos, ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş ve satranç otoriteleri yer aldı.

MAKROPOULOS: “TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ TATMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK”

Kupa’nın açılış töreninde konuşan FIDE Başkan Yardımcısı Makropoulos, TSF ile verimli bir işbirliği içerisinde olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, “Turnuvanın yeri, konforu, güvenliği ve daha nice ayrıntı büyük bir hassasiyetle düzenlenmiş. Federasyonu bu başarılı etkinlik için tebrik ediyorum. TSF tarafından organize edilen etkileyici bir turnuvada daha beraberiz. Tüm dünya sporcuları ile bugün burada olmak, Türk misafirperverliğini tatmak benim için büyük bir mutluluk. Katılan tüm kulüp ve sporculara FIDE adına teşekkür ediyorum” dedi.

ZURAB AZMAİPARASHVİLİ: “TÜRKİYE, HARİKA BİR SATRANÇ ÜLKESİ”

Türkiye’nin satrançta dünyada marka ülke haline geldiğini dile getiren ECU Başkanı Azmaiparashvili ise açılış konuşmasında, “Tüm Avrupa ülkelerine Türkiye’de düzenlenen satranç turnuvalarına katılmayı tavsiye ediyorum. Bir turnuva Türkiye’de düzenleniyor ise, o turnuvanın en üst düzeyde gerçekleşeceğinden tüm satranç dünyası emin. 7- 15 Ekim tarihleri arasında dünyadaki tüm satranç sporcularının dikkati Türkiye’de olacak. Turnuva, harika bir satranç ülkesi olan Türkiye’de düzenleniyor. Ben ve yakın çevremin gönlü çok rahat bu açıdan…Satranç, Türkiye’de şimdiden bir marka haline gelmiş durumda. Ancak bu markanın ardında TSF’nin durup dinlenmeksizin, azimle çalışması yatıyor. Bu yüzden özel olarak Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’a ve ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TULAY: “BARIŞA VE DOSTLUĞA HAMLE YAPIYORUZ”

Dünyaca ünlü sporcuları Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay ise konuşmasında şunları söyledi:

“Antalya’da yaşadığımız bu heyecan, canlı yayınlarla yer kürenin dört bir yanına yayılacak. Tüm dünyaya benzersiz bir spor şöleni sunmaya hazırız. Organizasyon başarımız ile tüm dünyanın ilgisini çektik. 2017 Avrupa Kulüpler Kupası’nda ev sahibi olmak, bu başarının bir ispatıdır. Hamlelerimizi, dünyada barış ve dostluk adına yapacağız. Satranç, din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin oynanan bir spor. Dünyanın usta sporcularını ve dünya satrancını yöneten önemli isimleri Türkiye’de buluşturmaktan çok mutluyuz. Bu heyecan dolu, müthiş mücadelelerin yaşanacağı kupada tüm kulüplere başarılar diliyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler