Türkiye iller risk haritası hangisi - Hangi iller yüksek ve düşük?

01.03.2021 - 20:24 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 20:38

Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan kademeli olarak normalleşme sürecine geçiş başladığını duyurdu ve harita yayınlandı. Hangi iller yüksek ve hangi iller düşük gibi aramalar artmaya başladı. İl haritası ve risk haritası hangisi, risk haritasını gör gibi aramalar sürüyor. Mavi ve kırmızı iller hangisi gri ve turuncu hangisi? İşte detaylar.... Düşük - orta ve yüksek , çok yüksek iller hangisi

Türkiye iller risk haritası hangisi - Hangi iller yüksek ve düşük?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sokak kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü devam edecek." İşte detaylar...

İşte normalleşme illeri

İşte normalleşme illeri

Düşük riskli (mavi)

Orta riskli (sarı)

Yüksek riskli (turuncu)

Çok yüksek riskli (kırmızı)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı "

-Sokağa çıkma yasağı hafta sonu düşük-orta riskli illerde kalkıyor; diğer illerde sürecek -21.00-05.00 kısıtlaması yurt geneli sürecek

-İlkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda eğitim açılacak

-Restoran ve diğerleri yüksek risk dışında 07.00-19.00’da %50 açılacak

YENİ KONTROLLÜ NORMALLEŞME" DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızda ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok riskli illerde sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Halı sahalar 'düşük ve orta riskli illerde' açıldı.

Erdoğan: “Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.”

Cumhurbaşkani Erdoğan: "18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli bölgelerde tamamen kalkacak, yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde devam edecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Akşam sokağa çıkma yasağı aynen devam ediyor. Lokanta, kafe, restoran ve benzeri yerler, çok yüksek riskli iller dışında sabah 07:00 ile akşam 19:00 arasında yüzde 50 kapasitesiyle sürdürebilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Düşük ve orta riskli illerde ortaokul 8 ve lise 12. Sınıflar açılıyor."

Senin için hazırladığımız haberler