Türkiye Kart nedir, kimler alabilir ve nasıl başvuru yapılır?

08.10.2022 - 15:53 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 15:58

65 yaş üstü vatandaşlara verilecek olan Türkiye Kart merak konusu olmaya başlandı. Nedir, nasıl alınır ve kimler alabilir? Başvuru yap ve detaylar...

Türkiye Kart nedir, kimler alabilir ve nasıl başvuru yapılır?

AJANSSPOR HABER

Toplu taşımada büyük yenilik için geri sayım başladı. 65 yaş üstü vatandaşlara 'Türkiye Kart' geliyor. Peki Türkiye Kart nasıl alınır ve kimler başvuru yapabilir? İşte merak edilenler...

Türkiye Kart nedir ve kimler alabilir?


65 yaş üstü vatandaşlar, 'Türkiye Kart' ile Türkiye'nin her şehrinde toplu ulaşımı ücretsiz kullanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yalnızca yaşlılar için değil aynı zamanda alzheimer gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar ve engelliler için de "Herkes için Hareketlilik" uygulamasını geliştiriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, herkes için hareketlilik uygulamasına yönelik yazılım çalışmalarına başladıklarını belirterek, farklı şehirlerde de kullanılabilecek Türkiye Kart projesinin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Türkiye gazetesinden Esma Altın'a konuşan Ayözen, “Yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını artırmak için canlı bağlantı sağlama gibi PTTKart’la entegre bir uygulama üzerinde çalışıyoruz. Yine bu uygulamayla birlikte refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız" dedi. 

Gülten, "Örneğin, İstanbul'da almış olduğunuz bir kartla Konya'daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Kart başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye Kart başvurusu hala başlamadı. Başladığı zaman haberimiz güncellenecektir. Başvurular vatandaşların kendi şehirlerinde olacak ve normal kart çıkardıları yerlerden başvuru yapacaklar. Kartlar ise hemen temin edilerek vatandaşlara kısa süre içinde teslim edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler