Türkiye Kayak Federasyonu, iddiaları sert bir dilde yalanladı!

07.02.2018 - 16:30 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 16:30

Türkiye Kayak Federasyonu, basında yer alan federasyona kayyum atanması haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONUNA KAYYUM ATANMASINA İLİŞKİN HABERLERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

"Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2016 yılında yapılan Mali Genel Kurulu’nda seçimi kaybeden bir kısım delege, Ankara 23. AsliyeHukukMahkemesi’nde seçimin iptaline ve federasyona kayyum atanmasına ilişkin 2016/321 EsasSayılı dosya ile dava açmıştır.

06.02.2018 tarihinde yapılan karar duruşmasında Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacıların istediği federasyona kayyum tayini ile genel kurulun iptali talebini reddetmiştir. Sayın mahkeme aldığı kararla, genel kuruldaki gündem maddelerinin bazılarının yeniden oylanmasına karar vermiştir.

Mahkemece verilen bu karar kesin ve uygulanması kati bir karar olmayıp, bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi’nde yeniden elealınması ve incelenmesi gereken bir karardır. Ve bu hakkımızı da kullanacağız.

Hukuktan bihaber, okuduğu mahkeme kararını anlamaktan aciz bir güruh tarafından iddia edildiği gibi federasyona mahkemece kayyum atandığı, mali genel kurulun iptal edildiğine ilişkin açıklamalar hayal ürünüdür. Yönetimimiz görevine devam etmektedir. 2016 yılında yapılan mali genel kurulunda 300 delegeden 50 oy bile alamayan bu kişilerin, kamuoyunu meşgul etmek adına yaptıkları bu açıklamalar komik ve yersizdir. Amaç yapılan hizmetleri ve elde edilen başarıları gölgelemektir.

Kış olimpiyatlarının başlamasına 2 gün kala bu tür haberlerin çıkması, milli takımımızın moralini bozmaktadır ve bu şahısların yaptıkları yalan yanlış açıklamalarla sporcularımızın başarılarını engellemek istedikleri görülmektedir. Amaç, yönetime zarar vermek gibi gözükse de sporcularımıza dolayısıyla ülkemize zarar vermektir. Bu durumun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Bu tür hayal mahsulü iddialara itibar edilmemesini başta kayak camiamız olmak üzere bütün kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Senin için hazırladığımız haberler