Türkiye Kupası'nda şampiyonluk ödülü ne kadar? Finaliste kaç para ödül verilecek?

Özgür Koç
23.05.2024 - 10:19 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 10:27

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam Beşiktaş ile Trabzonspor şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Türkiye Kupası'nın şampiyonluk ödülü de merak konusu oldu. Kupayı kazanan takım ve finali kaybeden takıma ne kadar ödül verilecek? İşte yanıtı...

Türkiye Kupası'nda şampiyonluk ödülü ne kadar? Finaliste kaç para ödül verilecek?

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon Süper Lig'de umduğunu bulamayan iki takım Beşiktaş ve Trabzonspor, sezonu kupayla kapatmak için bu akşam Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20:45'te başlayacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

Öte yandan Türkiye Kupası şampiyonunun alacağı para ödülü de merak konusu oldu. Ntv Spor'un derelediği habere göre; işte finali kazanacak ve kaybedek olan takımın alacağı para ödülü...

Türkiye Kupası'nda para ödülü ne kadar?

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan takım 1 milyon 500 bin dolarlık (Yaklaşık 48.3 milyon TL) parayı kasasına koyacak.

Türkiye Kupası finalisti ise 900 bin dolar (Yaklaşık 29 milyon TL) kazanacak.

Türkiye Kupası'nı kazanan takım Avrupa'da eleme oynayacak mı?

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi bileti alacak. Söz konusu takım UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılacak ve bu aşamayı geçmesi halinde adını gruplara yazdıracak.

Kupayı Trabzonspor kazanırsa ne olacak?

Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un kazanması halinde Süper Lig'i 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi'ne, Süper Lig'i 5. bitiren takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

Kupayı Beşiktaş kazanırsa ne olacak?

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazanır ve ligi 4. sırada bitirirse Süper Lig'i 5. bitiren takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazanır ve ligi 5. veya 6. sırada bitirirse Süper Lig'i 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Konferans Ligi biletini alacak.

Senin için hazırladığımız haberler