Türkiye Letonya maçının bilet fiyatı ne kadar?

28.03.2021 - 17:58 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 16:42

Türkiye Letonya maç bilet fiyatı ne kadar? Dünya Kupası Elemelerine çok şık bir başlangıç yapan A Milli Takımımız önce Hollanda'yı sonra Norveç'i avlamıştı. Üçüncü maçında Letonya ile karşılaşacak olan Milli Takımımızın bu maçı da çok merak ediliyor. G Grubu'nda 3'de 3 yapmak isteyen kırmızı beyazlıların maçına seyirci alınacak. Peki, Türkiye Letonya maçının bilet fiyatı ne kadar? Bilet fiyatları belirlendi mi?

Türkiye Letonya maçının bilet fiyatı ne kadar?

Türkiye Letonya maç bilet fiyatı ne kadar? Kısa süre önce Letonya maçına seyirci alınacağı duyurulmuştu. Uzun bir aradan sonra seyircilerin tekrar yeşil sahalara dönecek olması bütün futbolseverleri heyecanlandırdı. Nitekim, Rusya'da düzenlenen spor organizasyonlarının çoğuna seyirci alınıyordu. Aynı şekilde, Amerika'da düzenlenen etkinliklere de seyirci alınıyor. Peki, Türkiye Letonya maç bilet fiyatı belirlendi mi? G Grubu 3. maçında Letonya ile karşılaşacak olan ay yıldızlı ekibimiz bu kez seyircisinin önünde mücadele edecek. 

Türkiye Letonya maç bilet fiyatları ne kadar?

Futbolseverlerin merakla araştırdığı bir diğer soru ise bilet fiyatları. HES koduyla satışa çıkarılan bilet fiyatları 25 TL ve 50 TL olarak belirlendi. Bir kişi, en fazla 5 kişinin kimlik bilgileri ve HES kodu ile 5 bilet alabilecek. Türkiye Letonya maçının bilet fiyatlarını araştıran seyirciler; uzun bir aradan sonra tekrar tribünlere dönmek istiyor. Öte yandan, maça sınırlı sayıda futbolcu alınacağı biliniyor. Bu yüzden Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun seçildiği söylenebilir. Türkiye'deki en geniş kapasiteli lokasyonlardan birinde; yani 70 binin üstünde seyirci ağırlayabilen mekanda maç seyircili oynanacak.

Aylar sonra seyirciler geri dönüyor...

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 30 Mart Salı günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Türkiye-Letonya karşılaşmasına yüzde 15 kapasitesi oranında seyirci alınacaktır. Sadece bu milli maça özel olarak gerçekleşecek uygulamada, UEFA ve TFF Sağlık Kurulu protokollerinde belirlenen tüm sağlık tedbirleri ve HES kodu zorunlu olacaktır. Türkiye-Letonya maçının biletleri ile ilgili detaylar ayrıca ilan edilecektir.

Türkiye Letonya maçına ne kadar seyirci alınacak?

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun net kapasitesi 75 bin civarında. Bunun yüzde 15'i 10 bin küsür civarında eder. Yani, Türkiye Letonya maçına 10 bin civarında seyirci alınacak. Duruma göre bu rakam aşağı çekilebileceği gibi yukarı da çıkartılabilir. Ancak, 70 binin üzerinde kapasiteli bir stadyum için yüzde 15'lik doluluk oranıyla sosyal mesafe kurallarına uyum sağlanabilir. 

Türkiye - Letonya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Eleme grubunda A Milliler, Letonya'yla karşı karşıya gelecek. Mücadele 30 Mart Salı günü saat 21:45'te oynanacak ve TRT Spor'dan canlı izlenecek.
 

Türkiye maç özeti

 

Türkiye hangi grupta, kaçıncı sırada?

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nda yer alan A Milliler, çıktığı ilk iki maçı kazandı ve lider durumda. İlk maçta Hollanda'yı 4-2 yenen A Milli Takım, ikinci maçta Norveç'i 3-0 yenerek 6 puanla zirvede yer alıyor.

Türkiye-Letonya maçı biletleri hakkında resmi açıklama:

"30 Mart Salı günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak Türkiye - Letonya karşılaşmasının ilet satışları ve stadyuma alınacak seyirci kapasitesi ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetkili mercileri le görüşmeleri devam etmektedir. Bilet satışları için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bilgi beklenmektedir."

Senin için hazırladığımız haberler