Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları Gönen'de başladı

Akın Ungan
17.09.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 16:51

Türkiye LIQUI MOLY​​​​​​​ Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları Balıkesir/Gönen'de yapılıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı açıklama yaptı.

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları Gönen'de başladı

Türkiye Motosiklet Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve merhum Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş anısına düzenlenen yarışlar, Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru'nda başladı. Gönen Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen yarışlara MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc, Senior ve Veteran sınıflarında 120 sporcu katılıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı açıklama yaptı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine, Gönen'deki bu alanın federasyon olarak en fazla gurur duydukları parkurlardan olduğunu söyledi. Uçar, bu bölgenin geleceğe hizmet eden bir parkur olduğunu dile getirdi.

"Gelecek nesilleri yetiştirmeye devam ediyoruz"

Uçar, "Burada aileleri tarafından desteklenen yüzde 15'in üzerinde çocuk ve genç sporcularımız, yavrularımız kendi kategorilerinde milli sporcu olabilmek için küçük yaşta pistlerdeler. Bizler bu tablodan gururluyuz. Ülkemizi motokros şampiyonalarında temsil edecek gelecek nesilleri yetiştirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

 

Uçar, katılımcı sporculara ve ailelerine, Gönenlilere bu organizasyona yıllardır süren desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Milli sporcu Şakir Şenkalaycı ise şampiyonaya İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcuların katıldığını bildirdi.

 

Şampiyona yarınki müsabakalar ve ödül töreninin ardından sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler