"Türkiye olarak 30'un üzerinde stadyum inşa ediyoruz"

05.02.2017 - 16:37 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:37

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın üzerinde şu anda bir hamleyle 30'u aşkın stadyumu bir anda inşa eden başka bir ülke yok. Çok net. Biz şu anda Türkiye olarak 30'un üzerinde stadyum inşa ediyoruz." dedi.

Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Aralık Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu. 

Bakan Kılıç'a, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de eşlik etti.

İncelemelerin ardından Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Kılıç, burada da belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile bir araya gelerek, Akyazı Stadı ile ilgili toplantıya katıldı. 

Kılıç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, stadın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ''Stadyumun inşaatı esnasında, yapımı esnasında birçok şeyler yazıldı, çizildi. Birçok şeyler söylendi ama ortada olan tek bir gerçek var. Sizin sağda ve soldaki resimlerde de görmüş olduğunuz eser. Dolayısıyla biz eserlerimizle konuşuyoruz. Eser ortada.'' ifadelerini kullandı.

Stadın 41 bin 460 kişi kapasiteli olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

''İnşallah Trabzonsporumuzun yeni yuvası olacak. Sportif anlamdaki yeni mücadelelerinde, sportif anlamdaki çalışmalarında yeni bir ivme kazandıracak. Burasını sadece ve sadece bir stat olarak düşünmek doğru değil. Sizin de yakından takip ettiği, bildiği gibi inşa edilen stadımızın yanında çok ciddi bir kamp alanı var. Bununla beraber çevresinde inşa edilmiş olan özellikle Trabzonsporumuzun kulüp binası olarak kullanabileceği mekanlar mevcut. Hem Trabzonumuza hem Türk spor alanına hizmet edecek açık spor alanlarımız var. İşin özü bir kompleks."

Kılıç, stadın bitiş zamanının 36 ay olduğunu aktararak, ''Eleştiri olabilir. Yaptığınız bir çalışmayı eleştirmek, düşünceyi eleştirmek herkesin hakkıdır ama marifet de iltifata tabidir. Dünyanın üzerinde şu anda bir hamleyle 30'u aşkın stadyumu bir anda inşa eden başka bir ülke yok. Çok net. Biz şu anda Türkiye olarak 30'un üzerinde stadyum inşa ediyoruz. Bunların bir kısmı tamamlandı, kullanıma açıldı, bir kısmı artık sona yaklaşıyor. Trabzon'un stadı inşallah pazar günü açılacak statlar arasına girecek. Resmi açılışı olacak." diye konuştu.

 

- "Akyazı Stadı çok farklı özellikleri içinde barındırıyor"

 

Akyazı Stadı'nın çok farklı özellikleri içerisinde barındırdığına dikkati çeken Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dış cephesindeki kaplamasından tutun da çatısının imalatına kadar. Evet çatısı gerçekten Türkiye'de tek. Çok farklı bir çatı sistemiyle inşa edilen stadyum. Kaplaması yine çok farklı özelliklere sahip olup kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Çiminin yapısı özel. Skorboardlarının yapısı en iyi yapılardan birisi. Genel anlamdaki tüm yapısı yani paket olarak görürseniz stadyumu ve etrafını, çok farklı bir hizmet. Bunun şu anda alt, üst yapısıyla toplam geldiği maliyet 350 milyon lira civarında. Trabzonumuza ve Türkiyemize helali hoş olsun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla kazandırılan eserler bunlar oluyor."

Bakan Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın devam eden inşaat esnasında çok yakın takipleri olduğunu dile getirerek, herkesin bu noktada büyük emeği olduğunu söyledi.

 

- İstanbul'daki terör saldırısı

 

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen  Kılıç, şöyle konuştu:

''Beşiktaş'taki stadın yakınında bir terör saldırısı ile yüz yüze kaldık. Orada şehit olan ve vefat eden tüm vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Şunu dile getirmem lazım, bu tip saldırılar, bizi hiçbir zaman ama hiçbir zaman yolumuzdan, kararlılığımızdan, duruşumuzdan alıkoyamaz. Biz millet olarak biriz, beraberiz ve birliktelik içerisinde gelecek yürüyüşümüze devam edeceğiz. Güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, askerimiz görevlerinin başında ve en büyük fedakarlıkla görevlerini yapıyorlar. Onlara tekrar teşekkür ediyorum.''

 

- İzmir'deki statların yapımı

 

 

İzmir'e iki yeni stat kazandırmak için Karşıyaka ve Göztepe ile ilgili de adımları attıklarını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

''Her ikisiyle alakalı olarak da bir yargı süreci yaşandı. Evet, bu noktada yerel yönetimlerde farklı bir şeyler ortaya kondu. Mahkeme süreci bize 2 yıldan biraz fazla süreyi kaybettirdi. Şimdi bu iş sona ermiş durumda. Dolayısıyla Karşıyaka'nın süreci hızlanacak ve tekrar devam edecek. Göztepe'nin yeniden yapım süreci ile alakalı bir durumu var. O şu anda tamamlanmış ve artık projeyle alakalı çalışmalar yürüyor. Alsancak'la alakalı proje bitmiş durumda. Yeni yılın ilk haftasında buranın da ihalesini yapıp bu stadyumları da İzmir'e kazandıracağız.''

 

- "AK Parti iktidarlarının şiarı vatandaşa hizmet olmuştur"

 

Bakan Kılıç, amaçlarının her yere yoğun ve hızlı hizmeti götürmek olduğuna dikkati çekerek, ''AK Parti iktidarlarının şiarı vatandaşa hizmet olmuştur. Biz bu noktada görevlerimizi yerine getirmek için çabalıyoruz ama bazen bizim de elimizde olmayan engellerle karşılaşıyoruz maalesef.'' dedi.

Bir diğer konularının da Ankara olduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu:

''Ankara'nın merkezinde mevcut 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu bölge, Türk sporuna, başkentimize ve aynı zamanda tüm ülkemize farklı bir yapıyla kazandırılıp, inşallah çok özel bir yatırımla yapıyla hem Ankara'nın sportif alanlarının tekrar güncellenmesi ve daha yoğun bir şekilde sporumuza hizmet etmesi anlamıyla yapılan çalışmalar da hayata geçecektir."

Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın, ''Biz laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş, taş üstüne taş koymaya geldik.'' sözünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Yapılan, çalışılan, çabalanan konularla ilgili lafı söylemek çok kolaydır ama iş üstüne iş, taş üstüne taş koymak, asıl yapılması gereken konudur. Biz bunu yapıyoruz. Bu anlamda Trabzonumuza gerçekten büyük emekler verilerek, büyük anlamda gerçekten çalışmalar ortaya konularak kazandırılmış olan Trabzon'un stadyumu tekrar hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bu pazar günü resmi açılışını da yapacağız. Bu görmüş olduğunuz eser hizmete girmiş olacak."

Açılışı büyük bir katılımla planladıklarını belirten Kılıç, Trabzonlu vatandaşları stadyumun açılışına davet etti.

Bakan Kılıç, detaylı program üzerinde çalışıldığını da vurgulayarak, "Gerçekten güzel ve hoş bir eserin Trabzon'a yakışır şekilde ortaya çıktığını gördük. Rabbim inşallah buradaki eserlerde büyük başarılar elde etmeyi milletimize nasip etsin.'' ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Senin için hazırladığımız haberler