Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yabancı kuralı açıklaması geldi

Aleyna Gürgen
29.06.2024 - 14:03 | Son Güncellenme: 29.06.2024 - 14:24

Türkiye Voleybol Federasyonu yeni açıklamasında Vodafone Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi'ndeki yabancı kuralının yeni sezonda devam edeceğini belirtti.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yabancı kuralı açıklaması geldi

TVF yeni açıklamasında Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yeni sezonda yabancı kuralının devam edeceğini duyurdu. Yabancı kuralı nedir? İşte detaylar...

Sultanlar Ligi'nde yabancı kuralı belli oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre Vodafone Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi'nde ekipler gelecek sezon da yabancı kuralına uyacak. TVF'nin duyurusuna göre ise bir takımdaki 14 kişilik maç kadrosunda en fazla 5 yabancı oyuncu yer alabilecek. Ekipler oyunda bulunan altı oyuncu arasında en fazla 3 yabancı oyuncu bulundurabilecek.

Sultanlar/Efeler, 1. ve 2. Lig'de yabancı kuralı

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yayınladığı duyuruda Sultanlar/Efeler Ligi, 1. Lig ve 2. Lig'deki yabancı kuralı için şu ifadelere yer verildi.

Sultanlar / Efeler Ligi Kulüpleri:
2024-2025 Sezonunda Türkiye Sultanlar / Efeler Liglerinde (Kadın/Erkek) yer alan kulüpler 14 kişilik müsabaka kadrosunda ve aynı anda oyunda en fazla 3 yabancı uyruklu sporcuya yer verebilmek üzere toplam 5 yabancı uyruklu sporcu bulundurabilecektir.


1. Lig Kulüpleri:
2024-2025 Sezonunda  Türkiye  1. Liglerinde  (Kadın/Erkek)  yer  alan  kulüpler  3  yabancı (üçyabancı) uyruklu sporcuya lisans çıkarabileceklerdir. Ancak; 14 kişilik müsabaka kadrosunda aynı anda oyunda en fazla 2 yabancı uyruklu sporcu bulundurabilecektir. Ayrıca;  kulüplerimiz  3 yabancı  uyruklu  sporcusundan  ikisinin  sözleşmesini  sakatlık  dolayısıyla
feshedilmesi halinde, +1 yabancı uyruklu sporcuya daha lisans çıkartabilecektir. Bir üst ligde takımı
bulunan 1.lig takımı kadrosunda sadece 21 yaş altı 1 tane yabancı oyuncu bulundurabilir.


2. Lig Kulüpleri:
2024 - 2025 Sezonunda Türkiye 2. Liglerinde (Kadın/Erkek) yabancı uyruklu
oyuncu oynatılmayacaktır. (Yerli oyuncu sayısı 25 kişidir.)
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Parolapara'da transfer gelişmeleri: Drzyzga, Güneş, Luburic ve Ngapeth
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler