Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası Tekirdağ'da başladı!

17.02.2018 - 16:02 | Son Güncellenme: 17.02.2018 - 16:02

Türkiye Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası Tekirdağ'da başladı. Şampiyananın açılışında Kadir Albayrak ve Mustafa Çakır’dan sportif faaliyetlere ilişkin açıklama geldi.

Açılışta konuştular

İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılışında konuşan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen güreşçilerin Hüseyin Pehlivan'ın mekanı Tekirdağ'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

“Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olacaklarını belirten Albayrak, "Bugünün en anlamlı davranışı sporcularımızın açtığı 'Kalbimizle ve duamızla Mehmetçik'in yanındayız' pankartı. Sporcularımızın bu pankartla çıkması bize ayrı bir gurur vermiştir. Biz yedi düvele karşı mücadele ederek bu ülkeyi kurtarmışız. Yine birlik ve beraberlik içerisinde yedi düvele karşı mücadele ediyoruz." dedi.

Mustafa Çakır’dan Afrin mesajı

Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Kadın Milli Takım Sorumlusu Mustafa Çakır da Tekirdağ'ın yerel yönetimlerinin sportif faaliyetlere gösterdiği ilgiden federasyon olarak memnun olduklarını belirtti.

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Çakır şunları kaydetti;

"Afrin'de mücadele eden değerli Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun. Orada şehit olan askerlerimizi rahmet diliyoruz. Türkiye'de güreş çok eskiden beri var. Bayanlarımız da ise 20 yıllık geçmişi olan bir spor. Bayanlarımız da uluslararası arenalarda aldıkları şampiyonluklarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor."

Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi.

Türkiye Şampiyonası'nda, 26 ilden,179 sporcu, 43, 46, 49, 53, 57, 59, 61, 65 ve 69 kilolarda dereceye girebilmek için mücadele ediyor.

Şampiyonada, bugün eleme ve yarı final müsabakaları yapılacak. Yarın gerçekleşecek final müsabakalarının ardından şampiyona sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler