“Türkiye’de çok fazla taktik yoktu”

27.01.2021 - 15:36 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 17:43

Dış haberler… Red Bull Leipzig’in Norveçli yıldızı Alexander Sörloth Alman basınına flaş açıklamalarda bulundu. Peki, Alexander Sörloth neler söyledi? İşte detaylar…

“Türkiye’de çok fazla taktik yoktu”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bundesliga ekiplerinden Red Bull Leipzig’in golcüsü Alexander Sörloth, Sport Buzzer’a flaş açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

“Medyaya bakmamam gerektiğini Türkiye’de öğrendim”

Üzerindeki baskılar hakkında konuşan Norveçli yıldız, “Kendimle ilgili basında çıkan haberleri okumam. Bunu Türkiye'de zor yoldan öğrendim. Trabzonspor'da gol atmadıysam yeterince iyi olmadığım söyleniyordu. Ama bir gol atarsam kraldım. Bu yüzden Türkiye'de medyayı okumayı bıraktım. Bu saygısızlık değil, benim için daha iyi. Çünkü iyiyseniz, bu baskıdan kolayca kurtulabilirsiniz, ancak kötüyseniz, yazılanlardan ötürü kendinizi parçalayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de çok fazla taktik yoktu”

Taktiksel anlamda nasıl farklılıklar olduğu sorusuna Sörloth, “Türkiye'de benim işim sadece gol atmaktı. Dürüstçe söylemek gerekirse çok fazla taktik yoktu. Burada taktiklere çok daha fazla önem veriyorsunuz çünkü rakipler Red Bull Leipzig'e karşı çok daha etkililer” şeklinde cevapladı.

“Süper Lig’de gol atmak için çok fazla boşluk buluyordum”

Norveçli golcü, Süper Lig ve Premier Lig ile kıyaslandığında, Bundesliga hakkındaki düşüncelerinin neler olduğu sorusuna ise, “Bundesliga ve Premier Lig'de oyun seviyesi bence aynı. Çok hızlı ve tempolu bir oyun, yüksek fizik ve çok fazla taktik var. Kümede kalmak için savaşan takımlar bile çok organize, savunmaları çok iyi. Süper Lig'de küme düşme hattındaki takımlar ise genellikle sahalarına yaslanıp bekliyorlardı. Gol atmak için çok fazla boşluk buluyordum. Türkiye'de genellikle bir stoper ile birebir oynuyor ve onu geçiyordum. Burada Union veya Mainz'a karşı bile en az 3 rakiple uğraşmam gerekiyor” cevabını verdi.

“Burada en yaşlılardan biriyim, fakat Trabzon’da tam tersiydi”

Yıldız forvet, takım içindeki dinamikler hakkında ise, “Burada kesinlikle çok fazla neşe var ve takım içinde iyi bir arkadaşlık ortamı mevcut. Takım çok genç, ben 25 yaşındayım ve takımdaki en yaşlı oyunculardan biriyim. Trabzonspor ve Crystal Palace’ta ise bu durumun tam tersiydi” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler