Türkiye’de futbol için kader haftası!

04.05.2020 - 10:53 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 10:58

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü inceledikten sonra tavsiyelerde bulunacak. Toplantı sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilecek.

Türkiye’de futbol için kader haftası!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve tüm liglerdeki kulüp temsilcilerinin yaptıkları toplantıların ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Bilim Kurulu, ne karar verecek? Son gelişmeler... 

Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü inceledikten sonra tavsiyelerde bulunacak. Kurulun yarınki toplantısının ardından son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Kulüpler bölündü

Spor Hekimleri Derneği ve TFF Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Mete Düren'in futbol için sağlıklı bir ortam bulunmadığını belirtmesine rağmen, çoğu Süper Lig kulübünün 1 aylık yayın geliri nedeniyle oynamak istedikleri biliniyor.

Alt ligdeki takımlar sahaya çıkmak istemiyor

Skor'da yer alan habere göre; TFF 1. Lig kulüpleri ikiye bölünmüşken daha alt liglerdeki takımlar, protokolde tavsiye edilen sağlık tedbirlerini yerine getiremeyecekleri için sahaya çıkmak istemiyor.

Almanya ve İtalya'da kritik gün çarşamba

İNGİLTERE: Hükümetin “Hayat normale dönecek” demesiyle sezon tamamlanacak. 92 maç için ‘8 stat veya Avustralya' formülü masada.

İSPANYA: Başbakan Sanchez sezonun tamamlanacağını belirtti. Yabancı futbolcuların dönüşüne izin çıktı.

ALMANYA: Takımlar nisanda antrenmanlara başladı. Başbakan Merkel son kararını çarşamba günü açıklayacak.

İTALYA: 20 takım da sezonun tamamlanması istedi. Ama La Repubblica gazetesi, Başbakan Conte'nin çarşamba günü sezonun bitirildiğini açıklayacağını öne sürdü.

Senin için hazırladığımız haberler