Türkiye'de futbolun kaderi bugün belli olacak!

28.05.2020 - 09:14 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 09:18

Türkiye'de liglerin kaderi bugün belli olacak. Daha önce 12 Haziran tarihini işaret eden Nihat Özdemir, 28 Mayıs tarihinde her şeyin netleşeceğini ifade etmişti. Türkiye'de liglerin başlangıcına bir erteleme gelecek mi? Nihai karar bugün UEFA'ya bildirilecek.

Türkiye'de futbolun kaderi bugün belli olacak!

AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig’in 12 Haziran’da başlaması konusunda kararlı olduklarını açıklamıştı. Özdemir, “28 Mayıs tarihinde son karar verilecek” ifadelerini kullandı. Federasyon kararını UEFA’ya ne zaman bildirecek? Liglerin başlama tarihinde değişiklik yaşanacak mı? İşte son durum…

12 Haziran planlanan tarih olarak açıklanmıştı

Türkiye’de tartışma yaratan futbolun yeniden başlama tarihi 12 Haziran olarak ifade edilmiş ancak; TFF Başkanı Nihat Özdemir bu planın ‘şimdilik’ olduğunu vurgulamıştı.

Nihai karar için işaret edilen tarih bugün

Özdemir son yaptığı açıklamada söz konusu tarihte liglerin başlaması için kararlı olduklarını söylerken, 28 Mayıs yani bugünü son kararın verileceği tarih olarak belirtmişti.

TFF, nihai kararını UEFA'ya bildirecek

Türkiye’de liglerin geleceği bugün belli olacak. Diğer ülkelerde olduğu gibi TFF de kararını UEFA’ya sunacak.

UEFA, geri bildirim istedi

Hatırlanacağı gibi UEFA, 55 üye ülke federasyonundan, koronavirüs salgını sonrası tatil edilen 2019-2020 futbol sezonuyla ilgili alacakları kararı 28 Mayıs 2020’de bildirmelerini istemişti.

Nihat Özdemir, yönetimiyle görüşecek

TFF Başkanı Nihat Özdemir, bugün yönetim kuruluyla görüştükten sonra basın toplantısı ile liglerin başlama tarihi konusunda aldıkları ve UEFA’ya da iletecekleri kararı açıklayacak.

Türkiye'de maçların başlaması konusunda erteleme olacak mı?

Süper Lig için başlangıç tarihinin 12 Haziran olarak bildirilmesi bekleniyor. Özdemir, devletin yetkili makamlarıyla yaptıkları görüşmelerin ligin geleceği konusunda belirleyici olacağını dile getirmişti.

Tescil ya da iptal eden ülkeler var

Diğer ülkelere bakıldığında Fransa sezonu mevcut haliyle sezonu tescil ederken, Hollanda ise 2019-2020’yi iptal etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler