Türkiye’de hokey seferberliği ilan edildi

31.12.2017 - 12:01 | Son Güncellenme: 31.12.2017 - 12:01

Türkiye’nin bütün bölgeleri ve şehirlerinden Türkiye Hokey Federasyonu'na takım kurmak için müracaatların arttığını ifade eden Başkan Sadık Karakan 2018 yılında Türkiye’de hokey sporunun zirve yapacağını belirtti. İhtiyaçların karşılanması için titiz bir çalışma yürüttüklerini de ifade eden Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan, Türkiye’nin hokey sporunu benimsediğini söyledi. 

2017 yılının son gününde genel bir değerlendirme yaparak Türkiye Hokey Federasyonu ve hokey alanında elde edilen başarılar hakkında genel bir değerlendirme yapan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan yaptığı yazılı açıklamada, “Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılını Türk hokeyi açısından oldukça verimli geçirdik. Çeşitli yaş ve kategorilerde 22 Lig ve Şampiyona düzenledik. 100’e yakın kulüp ve 1000’in üzerinde sporcu bu organizasyonlarımızda faaliyet gösterdi. Üniversite sporları, Okul Sporları ve kendi organizasyonlarımızla birlikte dolu dolu bir yurt içi faaliyet dönemi geçirirken, yurt dışında elde ettiğimiz başarılar göğsümüzü kabarttı. 2017 yılının ilk aylarında U21 Erkek Milli Takımımızın Avrupa Salon Hokey Şampiyonası'nda şampiyon olması, A Milli Kadın Takımımızın Açık Alan Hokeyi Avrupa şampiyonu olmasının yanı sıra geçtiğimiz hafta ev sahipliğini yaptığımız Güneydoğu Avrupa Ülkeleri U19 Salon Hokeyi Şampiyonasında hem kız hem de erkek milli takımımızın şampiyonluk kupasını kaldırması tüm hokey severleri oldukça mutlu etti” ifadelerine yer verdi.

Sadık Karakan: “2018 yılı Türkiye’de hokey yılı olacak"

2018 hedefleri hakkında da açıklamalar yapan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye için spor alanında 2018 yılının hokey yılı olacağını belirterek, hokeyin tüm yurtta oynanan, aktif faaliyet gösterilen bir branş olabilmesi ve yeni uluslararası başarılar elde edebilmek için 2018 yılını hokey seferberlik yılı ilan edildiğini açıkladı. Karakan, "Ülkemizin tüm bölgelerinden malzeme talebi alıyoruz. Bunları değerlendirerek acil ihtiyaç sırasına göre kulüplerimize, okullarımıza gönderimini gerçekleştiriyoruz. Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz seminerlerde tüm katılımcılarımıza 2018 yılı için tüm enerjilerini hokeye harcamalarını talep ettik. İnanıyorum ki camiamızla birlikte 2018 yılını geride bıraktığımız tüm yıllardan daha verimli geçireceğiz’’ diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler