Türkiye'deki altyapı hakkında flaş sözler: % 90 eksiklik var!

20.12.2017 - 10:22 | Son Güncellenme: 20.12.2017 - 10:22

Türkiye'deki altyapı hakkında flaş sözler: % 90 eksiklik var!

Arsenal Altyapı Futbol Bilim Uzmanı ve Yardımcı Antrenörü Emre Aydemir, Radyospor/S Sport'ta yayınlanan Sabah Sporu programında Barış Ertül ve Selçuk Aytekin'in stüdyo konuğu oldu.

Altyapı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Aydemir, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendirdi.

Fenerbahçe'de yaratacı oyuncu olmadığını belirten Emre Aydemir, Sarı Lacivertli takıma şampiyonluk yarışında şans vermezken; 'Fenerbahçe'ye acil 8 numara ve sol bek transfer edilmeli' ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'ten övgü dolu sözlerle bahseden Aydemir, 'Münih karşısında Beşiktaş kolay lokma değil' diye konuştu.

Emre Aydemir'in açıklamalarından önemli satır başları:

Altyapı hocaları Avrupa'nın çok gerisinde

Türkiye'de genellikle sadece futbolcuların performansına dikkat ediliyor. Burada antrenörün performansı çok daha önemli.TFF'nin altyapı konusunda bir mantık oluşturduğunu düşünmüyorum. Antrenörler bize kızabilir. Fakat ülkemizdeki antrenörlük Avrupa'nın çok gerisinde. Pro- Lisans seviyesinde olmayan hocaların, Pro - Lisans aldığını duyuyoruz. Bu durum çok üzücü.

Altyapıda %90 eksiklik var!

Altyapılarda eğitim birimi oluşturulmalı. Türkiye'den altyapı hocalığı konusunda teklif aldım. Fakat Arsenal'da sözleşmem devam ettiği için bu süreç gerçekleşmedi. Türkiye'den fikir alışverişi yaptığımız hocalar var. Türkiye'de futbol altyapısında %90 eksiklik var. Altyapılarda; eğitim birimi, scout ekibi ve spor psikoloğu mutlaka olmalı.

Wenger sözleri!

Arsène Wenger çok sıcakkanlı birisi, lider altındaki insanlara bu sıcaklığı hissettirmeli. Arsenal altyapısında 6 ile 23 yaş grubu kategorilerinde eğitim veriyoruz.Türkiye'de altyapı konusunda sorunlar var. Fakat çözümleme yok. Bu konuda insanlar samimi yaklaşmıyorlar. Kaliteli bir altyapıyla strateji belirlersiniz. İngiltere'de altyapı konusunda bir grup çalışması var. Birlikteyken güçlüsünüz mantığı var. İngiltere Futbol Federasyonu altyapı konusunda çok güçlü. İngiltere'de altyapıda çalışan yüzlerce insan var.

Süper Lig'le ilgili çarpıcı yorum: F.Bahçe'ye şampiyonluk şansı vermiyorum!

Premier Lig'de Manchester City zafere ulaşacaktır. 2. Manchester United, 3. Chelsea, 4. Liverpool olacaktır. Arsenal sezonu Tottenham'ın üzerinde tamamlar. Fenerbahçe'ye şampiyonluk şansı vermiyorum. Yaratıcılık anlamında iyi bir takım değil. Beşiktaş atak stratejisinde maça başlıyor, Fenerbahçe'de ise defansif taktikle karşılaşmaya başlıyor. Türkiye ligini çözümlemiş bir Şenol Güneş var. Galatasaray'ın komutana ihtiyacı var. Hem saha içinde hem saha dışında. Galatasaray'a iyi bir komutan gelirse en güçlü favori.

Beşiktaş kolay lokma değil!

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında Beşiktaş kolay bir lokma olmayacaktır. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde kopsa da lige motive olabilir. Fenerbahçe'nin acil 8 numara ve iyi bir sol beke ihtiyacı var. İleride çoğalamıyor. Başakşehir'in 2. ve 3. bölgelerinde çabuk kopmalar oluyor. Beşiktaş baskı hissetmiyor fakat Fenerbahçe rakibinin 2 puan üzerinde olsa bile baskı hissediyor.

TFF, üniversitelerle ortak çalışmalı!

İngiltere'de altyapılarda sizin ilgi alanızla alakalı seçimler yapıyorlar. M. United antrenör alırken şu anda; minimum UEFA B Pro -Lisans, eğitim ve bir yabancı dil bilmeminizi istiyor. TFF akedemik anlamda üniversitelerle ortak çalışmalı. Yoksa Türkiye altyapı konusunda çok geriye gidecektir.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler