Türkiye’deki erkek gözlemci ile kadın hakem arasındaki cinsel skandal kararı dünya basınında

11.10.2024 - 13:30 | Son Güncellenme: 11.10.2024 - 13:47

Ajansspor Yazarı Atilla Türker tarafından geçen hafta kaleme alınan “Cinsel ilişki görüntüleri ortaya çıkan erkek gözlemci ile kadın hakeme ömür boyu men cezası geldi… Belgelerle” başlıklı haber, uluslararası medyada da geniş yer buldu.

Türkiye’deki erkek gözlemci ile kadın hakem arasındaki cinsel skandal kararı dünya basınında

AJANSSPOR - HABER

İngiltere ve Fransa başta olmak üzere dünyanın önde gelen gazeteleri ve haber siteleri, Türkiye’de büyük yankı yaratan bu skandalı ayrıntılı olarak yayınladı ve kadın hakem E.K. nın sözlerine de geniş yer verdi.

Haberde “Erkek Gözlemci O.E. (61) ile Kadın Hakem E.K. (24) arasında yaşanan duygusal ve cinsel ilişki sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu tarafından her iki ismin lisansı iptal edildi ve ömür boyu men cezası verildi” denildi.

Skandal haberi ünlü İngiliz gazetesi The Sun'da

İngiltere’nin ve dünyanın en önde gelen gazetelerinden biri olan The Sun da bu haberi yayınladı.

Dünyada İngilizce yayınlanan gazeteler içinde en geniş okuyucu sirkülasyonuna sahip gazetelerden biri olan ve günlük 4 milyon tirajı olan ve de 10 milyon okuyucuya ulaşabilen The Sun yayınladığı haberde , “Türkiye Futbol Federasyonu, hakem gözlemcisi Orhan Erdemir ile seks yaparken görüntülendiği bildirilen Elif Karaarslan'a ömür boyu men cezası verdi. 61 yaşındaki eski FIFA yetkilisi Orhan Erdemir de TFF'den büyük ceza aldı.” şeklinde ifadeye yer verdi.

Elif Karaarslan’ın açıklamalarına yer verildi

The Sun, haberde adı geçen Kadın Hakem Elif Karaarslan’ın 24 yaşında olduğunu ve sosyal medyada 363 bin takipçisi bulunduğunu belirtti.

The Sun’un haberinde “İstanbul doğumlu olan Elif, sızdırılan görüntülerdeki kişilerden biri olduğunu reddetti. Elif, temyize gitmeyi planlıyor ve ısrar ediyor: ‘Yasal olarak önümde uzun bir yol var ama en güçlü ve en sağlam şekilde üstesinden geleceğim. Bu süreçte tam desteğinizi ve sevginizi bekliyorum. Ağlamak, çığlık atmak ve üzülmek benim yapacağım şeyler değil. Ben bu değilim. Sonuna kadar davamın arkasında duracağım. Zarar gören birçok kişiden biriyim, umarım son olurum’ diyor.

Elif, hakem olmadan önce Beşiktaş'ta oynadı” şeklinde ifadelere de yer verildi.

RMC Sport: "61 yaşındaki gözlemci, kadın hakemin neredeyse 3 katı yaşında”

Fransa’nın ve dünyanın önde gelen haber sitelerinden RMC Sport da “61 yaşındaki gözlemci, 24 yaşındaki kadın hakemin neredeyse 3 katı yaşında” ifadesine vurgu yaptı.

RMC Sport’un haberinde ayrıca “Türkiye Futbol Federasyonu’nun, genç kadın ile adam arasındaki seks kasetini izledikten sonra yaptırım uyguladığı bildirildi. Beşiktaş'ın eski futbolcusu Elif Karaarslan, sakatlığının ardından hakemliğe geçti. Kadın hakem videodaki kişinin kendisi olduğunu reddediyor ve Türk yöneticilerinin kayırmacılığını kınıyor. Filmde görünen kişinin kendisi olmadığından emin olmak için bu yaptırıma itiraz etmeyi planladığını belirten kadın hakem ‘Hukuksal olarak önümde uzun bir yol var ama bunu en güçlü ve sağlam bir şekilde atlatacağım. Umarım bu süreçte bana tüm desteğinizi ve sevginizi verirsiniz. Ağlayın, çığlık atın ve üzülün’ diyor” şeklinde ifadelere de yer verildi.

Sosyal medyada da gündem oldu

İngiltere ve Fransa’nın yanısıra dünyanın önde gelen gazete, dergi ve televizyonlarıyla birlikte Facebook, Twitter ve Instagram gibi dünyanın popüler sosyal medyalarında da çok geniş yer bulan bu haberle ilgili olarak “Habere konu olan video ve fotoğrafları nasıl, nereden ve kimden temin edebiliriz ve nasıl izleyebiliriz” şeklinde inanılmaz yoğunlukta paylaşım yapıldı.

Atilla Türker'e mesaj yağdı

Öte yandan yaptığı haberlerle skandalı tüm Türkiye ve dünyaya duyuran isim olan Ajansspor yazarı, gazeteci Atilla Türker, habere konu olan fotoğraf ve videoları temin edebilmek isteyen kişilerin mesaj yağmuruna maruz kaldı..

Senin için hazırladığımız haberler