"Türkiye'deki sezonunu unutmak isteyecektir"

09.08.2020 - 21:16 | Son Güncellenme: 09.08.2020 - 21:25

Türkiye'de forma giyen Nijeryalı futbolcuların geride bıraktığımız sezondaki performansı haber konusu oldu. Geçen sezon Türkiye'de forma giyen Onyekuru, John Obi Mikel ve Onazi için neler yazıldı? İşte o analiz...

"Türkiye'deki sezonunu unutmak isteyecektir"

DIŞ HABER-AJANSSPOR

2019-20 sezonu dünya genelinde koronavirüs salgını sebebiyle zorlu geçti. Takvimleri bozan salgın sebebiyle bazı futbolcular da önceki performanslarının gölgesinde kaldı. Premimum Times, dünya genelinde Nijeryalı futbolcunun performanslarını incelerken, Türkiye'de futbol oynayan Nijeryalı oyuncular da dikkati çekti. Türkiye'de forma giyen Nijeryalı futbolcular nasıl bir performans sergiledi? İşte detaylar...

Ogenyi Onazi - (Denizlispor)

2019-20 sezonu Onazi'nin geride bırakmak isteyeceği bir sezon. Sadece 9 maçta oynamayı başardı. Trabzonspor'da aşil tendonundan sakatlık yaşadıktan sonra devre arasında Denizlispor'a katıldı. Futbolcu, fiziki açıdan mücadele verse de kulübeye hapsoldu. Hatta, teknik direktör Bülent Uygun ile tartıştı. Nijeryalı futbolcu, bekleneni veremedi ve sözleşmesi de feshedildi.

John Obi Mikel - (Trabzonspor)

Mikel, deneyimli bir futbolcu olması sebebiyle Trabzonspor'da doğrudan kendisine yer edindi. Trabzonspor'un üst düzey birikimden yoksun gençlerden oluşan bir kadro ile mücadele etmesi hiçbir fark yaratmadı. Mikel, orta sahada hücumu düzenleyerek elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Öncelikleri; topa sahip olmak ve hücumu şekillendirmeye çalışmak olduğu kadar asist değildi. Koronavirüs salgını döneminde takımdan ayrılmayı tercih etti. 19 maçta gol atamadı.

Henry Onyekuru - (Galatasaray)

Geride bıraktığımız sezonda 10 maçta sadece 1 gol atabildi. Galatasaray'ın lig ve Türkiye Kupası'nı kazandığı dönemdeki kadar başarılı bir görüntü ortaya koyamadı. Onyekuru, söz konusu dönemde 31 maçta 14 gol 3 asist yapmıştı. Onyekuru, Galatasaray ile Monaco arasındaki transfer sorunları sebebiyle maçlara konsantre olamadı. 

Anthony Nwakaeme (Trabzonspor)

Beer Sheva'nın eski yıldızıydı. Trabzonspor ile sözleşme imzaladı ve ona Onazi destek oldu. Anthony Nwakaeme'ye kendisini evinde hissettirmek için uğraş verdi. Nwakaee, takıma girmeye çalıştı ve Trabzonspor'da iyi maçlar çıkardı. 43 maçta 14 gol attı. Trabzonspor'da 24 golle gol kralı olan Alexander Sörloth'tan sonra en fazla gol atan oyuncu oldu. 

Abdullahi Shehu (Bursaspor)

Bursaspor'da forma giyen Abdullahi Shehu, Bursaspor'da 33 maçta 4 gole imza attı. Troost Ekong'un ayrılması özgüvenine hafif bir darbe indirmiş olsa da Shehu, mücadelesini sürdürdü. 33 lig maçında ortaya koyduğu performansla da bunu gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler