Türkiye'den bir Belhanda geçti

10.03.2021 - 14:16 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 14:26

Galatasaray haberleri... Galatasaray, radikal bir karar alarak yöneticileri hedef alan açıklamaları sebebiyle Younes Belhanda ile yollarını ayırdı. Wesley Sneijder ile sürekli kıyaslanan Belhanda'nın macerası 4. sezonunda son bulmuş oldu. Peki, Belhanda Galatasaray'da kaç gol attı, kaç kez şampiyonluk yaşadı, Galatasaray dönemi nasıl geçti? Belhanda'nın Galatasaray macerasındaki bazı kritik dönemeçleri mercek altına aldık. İşte detaylar...

Türkiye'den bir Belhanda geçti

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Galatasaray'da ilk sezonunda şampiyonluk yaşamasına rağmen hep eleştirildi, hep hedefteki adam oldu. Tarihin belki de en tartışmalı 10 numarasıydı ama en zor anlarda da hep öne çıktı. Sözleşmesinin son senesinde sezon ortası gönderildi. Türkiye'den bir Younes Belhanda geçti. Ayrıntılar haberimizde...

Sneijder sonrası geldi

Gelişi olay, gidişi olay oldu. Tarihler 30 Haziran 2017'yi gösterdiğinde Galatasaray Kulübü, Younes Belhanda'nın transferini resmen açıkladı. Faslı futbolcunun bonservisine 8 milyon Euro, kendisine de 3 milyon 350 bin Euro maaş verilmişti. Ama o zaman tartışılan konu bu değildi. O tarihlerde takımın 10 numarası Wesley Sneijder taraftarların ve camianın sevgilisiydi.

Kötü başlangıç...

Hollandalı oyuncu beklenmeden Sneijder'in forması Belhanda'ya verilmiş, Sneijder'le de yollar ayrılmıştı. Dolayısıyla Belhanda, Galatasaray kariyerine 5-0 mağlup başlamıştı!.. Taraftar Sneijder'in gönderilmesine tepkiliydi, dolaylı yoldan Belhanda da tepki çekiyordu. Östersunds faciasıyla Belhanda için de kötü bir başlangıç olmuştu.

10'suz olmadı

Ancak Süper Lig'e fişek gibi giren Galatasaray'da tepkiler yerini sevince, umuda bırakmıştı. İlk Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Belhanda, o dönem için de eleştirilse de takımın 10'suz hiç olmadığı fark ediliyordu. İlk sezonun 3 gol 10 asistlik katkı veren Belhanda şampiyonluğun da en büyük mimarlarından biri olmuştu.

Şampiyonluk maçını aldı

İkinci sezonunda yine tartışılan bir isimdi ama öyle bir sezon finali oynadı ki, herkesin gönlünü kazanmayı başarmıştı. Başakşehir ile 19 Mayıs 2019'da oynanan karşılaşmada harika bir performans ortaya koyan Faslı yıldız, yine şampiyonluk sahnesindeydi. Belhanda, ikinci sezonunda 4 gol, 7 asist yaptı.

'Fener ağlama' diyerek sahneye çıktı

Younes Belhanda, 26 Mayıs'taki Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasına 'Beni Ağlatma' şarkısı ile çıktı. Bu hareketiyle sosyal medyada trendler arasına girdi.

Taraftarla gerginlik

Younes Belhanda, Galatasaray'daki 3'ünc sezonunda taraftarla pek çok defa karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçında oyundan çıkarken ıslıklanmasına sinirlenen Belhanda, taraftarla tartışmış ve büyük tepki almıştı.

Bu sezona iyi girmişti

Galatasaray'da bu sezona çok iyi giren Younes Belhanda, kaptan Arda Turan'ın da takıma katılmasıyla kendini çok iyi hissediyordu. Şu ana kadar 8 gol, 3 asistle takımda skora en çok katkı veren isimdi.

Bedevi krizi

Ancak; bu performansına karşın Belhanda yine hedefteydi. Hatta Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu yedek üyesi Cem Emiroğlu sarı-kırmızılıların ligde 4-3 kaybettiği Konyaspor maçından sonra sosyal medyadan Belhanda'nın futbolunu eleştirerek, "Bu bedevi ile mi sözleşme uzatılacak?" ifadesini kullandı. Instagram'dan yaptığı paylaşımla Cem Emiroğlu'na tepki gösteren Belhanda, "Bu, kabul edilemez. İlk olarak bir hakemin ırkçı ifadesine maruz kaldık. Şimdi de Galatasaray'ın bir disiplin kurulu üyesi tarafından 'bedevi' olarak tanımlanıyoruz. Bu ırkçılık ne zamana kadar sürecek? Kökenlerimi asla inkar etmeyeceğim. Kesinlikle bir bedeviyim ama takımını severek temsil eden bir bedeviyim" dedi. Galatasaray’da Belhanda’ya bedevi diyen Cem Emiroğlu görevinden istifa etti.

Saha krizi bardağı taşırdı

Son dönemde yedek kaldığı maçlar olsa da takımın önemli parçalarından biri olan Belhanda, Sivasspor maçı sonrası, "Yöneticiler, Instagram, Twitter’da dolanacaklarına zeminle ilgilensinler" ifadelerini kullandı. Sözleşme yenilenmediği için morali bozuk olan Faslı oyuncunun bu sözleri Galatasaray yönetiminde bardağın taşmasına neden oldu. Ve oyuncunun sözleşmesi feshedildi.

Faslı oyuncu ligde Fenerbahçe yenilgisi yaşamadı. Belhanda'nın büyük maç karnesi şöyle:

▶Fenerbahçe'ye karşı: 8 maç... 2 galibiyet, 6 beraberlik, 0 mağlubiyet

▶Beşiktaş'a karşı: 6 maç...2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet

▶Trabzonspor'a karşı: 6 maç... 3 galibiyet,  1 beraberlik, 2 mağlubiyet.

Senin için hazırladığımız haberler