Ajax, Francesco Farioli'yi bitirdi! İşte sözleşme detayları...

İsa Kethüda
14.05.2024 - 10:03 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 10:30

Son dakika haberleri. Ülkemizde Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'te çalışan Francesco Farioli, Hollanda Ligi takımlarından Ajax ile anlaşmaya vardı. Detaylar.

Ajax, Francesco Farioli'yi bitirdi! İşte sözleşme detayları...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'de Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'te teknik direktör olarak görev yapan, 1 Temmuz 2023 tarihinde ise Fransa Ligue 1 ekibi Nice'in başına geçen ve başarılı bir performans ortaya koyan Francesco Farioli, Hollanda devi ile anlaşmaya vardı.

Ajax, Francesco Farioli ile anlaştı

De Telegraaf sitesinde yer alan habere göre; Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax, Nice ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihine kadar devam eden Francesco Farioli ile anlaşmaya vardı.

Sözleşme 3 yıl

Haberde; Hollanda devinin, İtalyan teknik adam ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. 

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'ın konuşması ortaya çıktı: "Şampiyon olacağımıza inanın"
Habere Git

Evrak işlemleri yapılıyor

Francesco Farioli'nin Nice ile sözleşmesi devam ettiği için Ajax kulübünün Fransız ekibine yüksek olmayan bir ücret ödeyeceği ifade edildi. Hollanda ekibi ile anlaşmaya varan Farioli'nin, evrak işlemlerini tamamladıktan sonra serbest kalacak ve Ajax'a imza atacak.

Francesco Farioli'nin Nice performansı

Bu sezon Nice ile 36 maça çıkan İtalyan çalıştırıcı 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 63 puan topladı ve maç başına da 1.75 puan ortalaması yakaladı. Nice şu anda ligde 5. sırada yer alıyor.

Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'ü çalıştırdı

Teknik Direktörlük kariyerine Trendyol Süper Lig'de başlayan Farioli, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'ü çalıştırmıştı. İstanbul ekibiyle çıktığı 27 maçta 1.52, Akdeniz kulübüyle çıktığı 48 maçta ise 1.54 ortalama yakaladı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru hazırlığı! Derbi maçta...
Habere Git

Ajax eski günlerini arıyor

Öte yandan Farioli'nin çalıştıracağı Ajax, bu sezon ligde iyi bir performans ortaya koyamadı. Şampiyonluğu PSV'ye kaptıran Hollanda devi 33 maç sonunda elde ettiği 55 puanla 5. sırada yer alıyor. Son maçta sahasında Almere City'yi 3-0 yenen Ajax'ta Trabzonsporlu eski futbolcu Ahmetcan Kaplan da mücadeleyi 1 asist ile tamamlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler