"Türkiye'den teklif gelmedi ama..."

19.04.2020 - 16:43 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 16:48

"Türkiye'den teklif gelmedi ama..."

Bundesliga ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen milli futbolcu Kaan Ayhan, Türkiye'den resmi transfer teklifi almadığını ama görüşmeler olduğunu dile getirirken, milli takım tercihine ve kendisini en çok zorlayan isme de değindi.

A Spor'a konuşan Kaan, "Umarım hepimiz bu zor dönemi en iyi şekilde atlatırız. 2 haftadır antrenmanlara çıkıyoruz. O yüzden normal hayata geri dönüyoruz gibi." dedi.

Milli futbolcu "Geçmişte Türk takımlarından transfer teklifi aldın mı?" sorusuna, "Teklif gelmedi ama görüşmeler oldu. Bazı kulüplerle görüşmeler oldu ama resmi bir teklif olmadığı için transferim söz konusu olmadı. Türkiye bizim memleketimiz olduğu için, daha önce de Süper Lig'de forma giymediğim için tabii ki hayallerimden biri Türkiye'de oynamak. Ne zaman olur kimse bilmiyor ama bir gün Türkiye'de oynamak isterim." yanıtını verdi.

Türkiye Milli Takımı'nı seçmesinde en büyük etkenin Fatih Terim olduğunu söyleyen Ayhan, "Bizimle bağlantı kurdu önce Fatih hoca. Benim potansiyelimin yüksek olduğunu düşünüyordu ve bunu bize iletti. İlk önce Abdullah hocamız (Ercan) çağırdı beni Ümit Milli Takım'a. Ona da saygım sonsuz. Ardından A Milli Takım'a yükseldim." dedi.

Milli takımdaki en iyi arkadaşının Kenan Karaman, kendisini en çok zorlayan ismin ise Bayern Münih'in golcüsü Robert Lewandowski olduğunu vurgulayan Kaan Ayhan, "Sadece milli takımda değil kulüpte de en iyi anlaştığım kişi takım arkadaşım Kenan Karaman'dır. Liverpool manyağıydım küçükken. O hedef benim için iki üç adım ileride olabilir. Bir gün umarım o yerlere de geliriz. Kesinlikle Lewandowski beni en çok zorlayan isim. Beceremediği iş yok. Hem fiziksel, hem de teknik anlamda çok üst düzey bir futbolcu. Şu zamana kadar en çok zorlandığım futbolcu Lewandowski." diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler