Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'nin rakibi Sırbistan oldu

01.09.2023 - 23:35 | Son Güncellenme: 02.09.2023 - 00:09

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Hollanda'yı setlerde 3-1 yenen Sırbistan şampiyona finalinde Türkiye ile eşleşti.

Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'nin rakibi Sırbistan oldu

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın son yarı final maçında İtalya’yı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız turnuvada finale yükseldi. Şampiyonadaki son yarı final maçında Hollanda'yı setlerde 3-1 yenerek şampiyonada tur atlayan Sırbistan ise turnuva finalinde Filenin Sultanları ile mücadele edecek.

Yarı final açılışı Sırbistan’dan

Kadınlar Voleybol Şampiyonası son yarı final karşılaşmasında Sırbistan, Hollanda karşısında aldığı sayı ile maçın açılışını yaptı. İlk setteki atakları ile Hollanda’nın öne geçmesine izin vermeyen Sırbistan skoru ilk olarak 12-10’a daha sonrasında ise 20-15’e getirdi. Hollanda’nın ilk sette aldığı 21 sayı set skoru için yeterli olmadı ve Sırbistan 25-21’lik ilk set skoru ile yarı final maçının setlerinde 1-0 öne geçti. Tecrübeli Sırp voleybolcu Tijana Boskovic ilk sette 9 sayı kaydetti.

Hollanda’dan 10 sayı fark

Hollanda yarı final mücadelesi setlerinde 1-0 geriye düşmesinin ardından karşılaşmanın ikinci setinde baskısını arttırdı. Sırbistan’ı ikinci sette 13-4 geride bırakan Hollanda maçın ilerleyen dakikalarında set skorunu 20-12’ye getirdi. İlk seti 4 sayı farkla alan Sırbistan ikinci seti ise 10 sayı farkla 15-25 kaybetti. Böylece Hollanda yarı final karşılaşmasında setlerde 1-1 beraberliği sağladı. 

Sırbistan set avantajını yakaladı

1-1 beraberlik sağlanan yarı final maçının üçüncü setinde ilk iki sayıyı Sırbistan aldı. Hollanda ise geriye düştüğü üçüncü sette skoru 15-12’ye taşıyarak Sırbistan’ı geride bıraktı. Sırbistan 3 sayı farkla geride kaldığı sette aldığı sayılar ile 19-17 öne geçti. Hollanda, setin açılış sayısını alan rakibi karşısında üçüncü seti 25-22 kaybetti ve Sırbistan setlerde 2-1’lik avantaj yakaladı. Tijana Boskovic üçüncü sette 4 hata yaptı, 6 sayı aldı ve 1 kez bloklandı. 

İkinci final bileti Sırbistan’a 

Sırbistan’ın setlerde 2-1 öne geçtiği yarı final mücadelesinin dördüncü seti 8-4 Hollanda üstünlüğü ile başladı. Hollanda karşısında defalarca beraberliği sağlayan Sırbistan set skorunu 18-18’e getirdi ardından ise 21-19 öne geçti. Avantajı yakaladığı seti Hollanda'ya bırakmayan Sırbistan maçın dördüncü setini de 25-21 kazanarak setlerde Hollanda'yı 3-1 mağlup etti ve finale yükseldi. 

İlgini Çekebilir
Muhteşem Sultanlar: Avrupa'da finaldeyiz!
Habere Git

Finalde rakibimiz Sırbistan

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu akşam CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde İtalya'yı 3-2 yenerek turnuvada 3. kez finale yükseldi. Yarı finalde Hollanda'yı setlerde 3-1 yenen Sırbistan ise şampiyonadaki ikinci final biletini kaptı ve final mücadelesi için Türkiye ile eşleşti. Sırbistan, 2021 Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda finale kalmış ve İtalya'ya 3-1 yenilerek şampiyonada 2. olmuştu. 

Sırbistan ile ilk eşleşmemiz değil

Filenin Sultanları, 2019'daki CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda da finale kalmayı başardı. Altın madalya için Sırbistan ile mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız maçı 3-2 kaybetti ve turnuvada ikinci oldu.

Senin için hazırladığımız haberler