Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Yusuf Yazıcı!

12.07.2017 - 12:23 | Son Güncellenme: 12.07.2017 - 12:23

Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Yusuf Yazıcı!

Olcay Şahan, Macaristan kampında basın toplantısı yaptı.

İşte Olcay Şahan'ın yaptığı açıklamalar:

Herkese öncelikle günaydın. Kampımız çok güzel geçiyor. Çok güzel bir arkadaş ortamı var. Havada güzel, geceleri çok güzel yağmur yağıyor. Öğlen idman saatleri her zamanki gibi sıcak. Her şey şimdilik çok güzel. İnşallah böyle devam eder.

"Bu hazırlık kampı son yıllarda yaşadığım en büyük tempo. Ama tabii ki, hedeflerin varsa ve çok büyükse buna katlanacaksın. Hep birlikte bunu çok iyi başarıyoruz.

Sakatlığım ciddi değil.

Sakatlıgımda önemli bir şey yok. Tempo yüksek olduğu için kamp yoğun geçiyor. Hafif bir ağrım var inşallah yarın takımla birlikte idmana çıkabilirim diye düşünüyorum.

Yusuf Yazıcı ile biz abi kardeş gibiyiz.

Yusuf Yazıcı ile biz abi kardeş gibiyiz. Bu konuda eleştirildiğini şimdi duyuyorum. Kendim farkına varmadım. Sonuçta o benim kardeşim, bu takımda çoğu futbolu benim kardeşim. Yani çok genç futbolcularımız var. Biz bir aileyiz önemli olan birlikte olmamız.
Ben Yusuf'a, Abdulkedir'e yardım etmek isterim sonuçta ben onların abisiyim . Ben, genç futbolcuların hepsine yardım etmek isterim. Biz bir bütünüz, önemli olan takımın başarısı ve bu takımın başarılı olabilmesi içinde elimden gelenin en iyisini yapmak isterim. Yusuf olsun, Abdülkadir olsun, Onur olsun, Uğur olsun Castillo olsun hepsine yardım etmek isterim. Bneim görevlerimden biride bu tabii ki. Çünkü bir takımda tecrübeli futbolcu geliyorsa genç futbolculara yol göstermesi lazım.

 

Bu sezon inanıyorum ki, forma sayım kadar gol ve asist yapacağım.

Geçen sezon benim için zor bir sezondu. Bunu kendimde bilincindeyim. Ama ben sezon ortasında geldim. O yüzdende 7 asist 1 golün kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama tabii ki bütün sezona bakarsak eski takımımda 2 gol 1 asistim var, onlarıda birleştirirsek 9 asist 3 gole geliyor. Ama benim futbolumla, benim kendi şahsıma göre tabii ki az. Ama bu sezon inanıyorum ki forma sayım kadar gol ve asist yapacağım.

Son yılların en iyi ligi olacağını düşünüyorum.

Sizinde dediğiniz gibi takımlar transfer yapıyor niye yapıyor , geçen sezon iyi oynayamadıkları için. Biz şuan sadece nokta atışlar yapmak istiyor yönetimimiz. Bizim şuan iskele kadromuz kuruldu. Bu takımın yanınada bir kaç tane nokta transfer yapılması gerekiyor. Onu da yaptığımız zaten, takımımızın çok iyi olduğu zaten ortada ve ligin ikinci yarısında herkes bunu gördü. Son yılların en iyi ligi olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçektende çok iyi takım oluşturmuş herkes, o yüzdende bu sezon kıran kırana geçecek diye düşünüyorum.

 

Hedefimize ulaşacağız.

Benim şahsi düşüncem , bu takımın hedefe ulaşabileceği bir kadroya sahip ve o benim işim değil yönetimin işi, hocanın kararı. Biz işimizi yapmak zorundayız. Bizim iskelet kadro sağlam diye düşünüyorum. Onu zaten geçen sezonun ikinci yarısında kanıtladık. Ve yönetim ve hpcamız uygun gördüğü pozisyonlar neresi oraya takviye olacaktır. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve hedefimize ulaşacağız.

Bu sezon çok farklı bir Trabzonspor görecek herkes.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Rekabet olan yerde başarı olur ve rekabet olmasa zaten başarı olmaz. Çünkü, rekabet olmasa belli bir oyuncular kesin oynayacak ya da oynamayacak. Ama rekabet olursa, kıran kırana olursa her şey bu sezon içinde de devam ederse bu demektir ki herkes forma için elinden geleni veriyor formayı kapmak istiyor. O yüzdende takım başarılı oluyor. İnanıyorum ki bu sezon çok farklı bir Trabzonspor görecek herkes. Kimse için kolay olmayacak forma. Zaten kolay olursa hedefimize ulaşmakta zorlanırız.

Juraj Kucka büyük futbolcu

Burada iki tane milli takım oyuncusu birlikteler. Jan Durica ve Matus Bero. Onlar yeterince destek çıkıyor. Ama bizden elimizden geldiğince destek çıkmak istiyoruz. Sonuçta büyük futbolcu. Bizim takımımıza çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Fazla bir şey söyleyemeyeceğim çünkü, o da hazırlık kampına yeni katıldı. Fazla bir şey de göremedim. Bende dün idman yapmadım zaten. O yüzden inanıyorum ki takımımız için başarılı bir futbolcu olacak.

 

İnşallah o sene bu sene olur.

Tabii ki gösterdi, bakarsak ben geldim Trabzonspor'a ilk yeni statda oynadığımız maçta taraftarlarımızın inanılmaz bir desteği vardı Gaziantep maçıydı. Zaten sahaya yansı ve 1-0 önde başladık. O yüzden tepkiler çok güzeldi. Sabırlılar, şimdi o sabırın karşılığını verme zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu sene o sene mi diyecek cevap vermek istemiyorum. Biz elimizden geleni yapmak istiyoruz. İnşallah o sene bu sene olur.

 

Futbolu Trabzon'da bırakmayı düşünüyorum.

Ben Beşiktaş'tan ayrıldığımda Trabzon'da futbolu bırakmayı düşünüyorum. Yani oradan gelişim burada bırakmayı istediğimi düşünüyorum. Çünkü, yaşım daha geldi diyebilirim. Ama ben şöyle devam etmek istiyorum; 30 yaşında tam ideal bir yaş olduğunu düşünüyorum, çok iyi hissediyorum. Ve Ersun hocam gibi bir hocayla biraz çalışırsam daha dahada uzun yıllar oynayacağıma inanıyorum. Çünkü hazırlık kampı gerçektende gerçektende çok ağır geçiyor ve Türkiye'de her futbolcu Ersun hocayla bir hazırlık kampı yapmasını isterim.

Bence Yusuf Yazıcı Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu.

Yusuf Yazıcı büyük takımda oynuyor zaten. Ama Trabzon harici büyük takımda oynar mı, onu düşünmüyorum oynayacağını. Çünkü Trabzonspor'dan ayrılırsa inanıyorum ki Avrupa'da çok büyük liglerde oynayacak. Çünkü, Yusuf Yazıcı Türkiye'nin bence en yetenekli futbolcusu. Bir Arda Turan gibi başarılı Türkiye'de oynayıp Avrupa'ya gidip ismini çok büüyk bir kulüplerde yazdıracağına inanıyorum. Çünkü, ondaki gördüğüm yetenekleri, uzun yıllardır kimsede görmedim.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.  KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

 

17 hafta arka arkaya kazanmaya çalışacağız.

Geçen sezonun 2. yarısında çok iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Herkes son 5 haftayı eleştiriyor ama ben eleştirmiyorum. Sonuçta yeni birleşmiş bir takım vardı. Mesela ben şöyle anlatayım, 10 hafta hiç kaybetmedik her maçı kazandık sadece bir beraberliğimiz var. O beş galibiyet ya da 5 kazanmadığımız maçları 10 maçın arasına yerleştirirsek o zaman 3-4 maç kazanıp bir beraberlik ya da bir mağlubiyet olmuş oluyordu. Herkes bunu müthiş bir şekilde algılamış olurdu. Ama biz tabii ki, çıtayı yükselttiğimiz için sezonun ikinci yarısında sezonun en iyi futbolunu oynadığımız için son beş haftada da tabii ki futbolcular, hepimiz yorulduğumuz için eleştiri aldık. Ama bu demektir ki bu sezon için daha çok çalışmamız lazım size o algıyı yaratmamak için. Son 5 haftada kötü bir Trabzon olduğunu göstermemek için daha çok çalışıp 17 hafta arka arkaya kazanmaya çalışacağız.

Ben hiç bir zaman fikstürün iyi ya da kötü olduğunu takip etmedim. Çünkü, her takıma karşı iki kere oynayacaksın ve sezon sonunda yeri kendin belirleyeceksin O yüzdende ilk beş hafta değil biz önümüzdeki ilk maça bakmak istiyoruz. İçeride Konyaspor, taraftarlarımız inşallah stadı doldurur ve bizi desteklerler. Ve biz sezon sonunda hedefimize ulaşmak istiyoruz. O yüzdende işimizi yapıyoruz.

 

Kamp çok güzel geçiyor.

Kampımız çok güzel geçiyor, çok yooğun. Bazen günde üç idman yapıyoruz. Boş zamanlarımda görmediğim şeyleri görüyorum. Gerçekten aile dostluk çok büyük çok ön planda burda. Yemekten sonra herkes odasına kapanmıyor. Bir bakıyorsun ki herkes akşam çay keyfi yapıyor. Bir baktın ki 15-20 kişi bir masada oturuyoruz, ondan sonra sandalyeleri getirmeye çalışıyoruz. Yani bu çok güzel bir şey. Bu demektir ki, gerçekten kardeşlik, dostluk ve bir hedef var. Bunu görünce insan otomatikmen saha içinede yansıyor. Yani ben dışarda bir arkadaşımla samimiysem ona saha içinde daha çok yardım etmek isterim. Ve bu otomatikmen sahaya yansıyor. Çok güzel geçiyor, yoğun geçiyor. Allah'a şükürler olsun daha sakat vermedik. İnşallah böyle devam eder. İlk haftada bunu sürdürürüz.

Geçen sezonki Beşiktaş maçı bizi etkiledi.

Geçen sezonki Beşiktaş maçı bizi etkiledi. Sonuçta 10 maçtır kaybetmediğimiz bir seri vardı. İnanıyorum ki o maçı kaybetmeseydik 17 maçı arka arkaya kaybetmeyecektik. Tabii ki bizi çok üzdü, bizi biraz yaraladı diyebilirim. Ondan sonra ama hızlı toparlandık. Tabii ki futbol bu, bazen çıkışlar olacak bazen inişler. O bizi daha fazla güçlendirdiğini düşünüyorum. Gelecek sezon için diye düşünüyorum. Çünkü sonuçta kaybedersen, yıkılmazsan, ayağa kalkmasını bilirsen bu demektir ki daha çok güçleniyorsun. O yüzdende elimizden gelenin en iyisini yapıp bu sezon derbileri kazanma aruzalayacağız.

 

Dünya şampiyonasına hep birlikte gideceğimize inanıyorum.

Milli takımla çok başarılıyız diye düşünüyorum. Şuan Eylül'deki iki maçı kazanırsak zaten Hırvatistan ile bir puan kalmış olacak o yüzden bu iki maç çok önemli, çopk kritik. Bu iki maçı kazanırsak zaten dünya şampiyonasına hep birlikte gideceğimize inanıyorum.

 

Trabzon'un yemekleri çok güzel.

Trabzon yemekleri çok güzel, ama takım arkadaşlarımın farkına varıyorum. Yusuf mesela, Trabzon'da olsam neler yemeyi düşündüğünü farkına varıyorum. Ama bir kaç hafta sonra inaşalh hep beraber Trabzon'da olacağız.

 

İnşallah her maçtan sonra kolbastı oynayabileceğiz.

Son olarakta söylemek istediğim, taraftarlarımıza mesaj vermek istiyorum. İnşallah bu sezon bizi ilk 10 haftada destekledikleri gibi arkamızda dururlar. Bu sezon çok farklı bir Trabzonspor olacak. Taraftarlarımızla inşallah her maçtan sonra kolbastı oynayabileceğiz.

 

Trabzon halkı futbol sevdasını çok içten yaşıyor.

Ben Trabzon'a giderken çok soru işaretleri vardı. İnsanlar bana orada zorluk çekersin, türlü türlü şeyler anlatıyordu. Tabii ki ben kararımı vermiştim. Trabzonspor'un futbholcusu olmak istiyordum ve Trabzon'a geldim. Trabzon'a gelişimde taraftarların, insanların cana yakın olmaları, gerçekten saygı duyması, bakış açısı çok farklı ve ben inanılmaz mutlu oldum. Gerçektende Trabzon halkı futbol sevdasını çok içten yaşıyor. Bizde bunun karşılığını onlara vermek istiyoruz. Sonuçta onlar bizi çok iyi destekliyorlar. Ve Trabzon'da çok mutluyum. Ailemle hepimiz çok mutluyuz. O yüzdende söyleyecek fazla şey bulmuyorum.

 

Taraftarlarla aramız şuan çok iyi.

Sonuçta taraftar maçı kaybedilince gelip seni alkışlamayacak. Onlarda tepkisini koyacak, bizde elimizden geldiği kadar kaybetmemeye çalışacağız. Yani bu taraftarlarla bizim aramızda olan bir durum. İnanıyorum ki doğru bir şey bu, doğru yol. Sonuçta onlar tepki verecek biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Onlarla kaynaşacağız. Taraftarlarla aramız şuan çok iyi. Sezonun ikinci yarısına bakarsak taraftarlar hep stada geldi, statı doldurdular. O yüzdende önemli olan şuan çok iyi bir hazırlık kampı geçirip ilk maçımızda taraftarlarımıza 3 puanı vermek.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler